Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Η Μονή Βατοπαιδίου, ο Νταβέλης και το «μαχαίρι» στο λαιμό των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης του Μοναστηριού


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Στο διαδίκτυο διαβάζουμε την ακόλουθη πολύ ενδιαφέρουσα είδηση: 
«Ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης, και ιδιοκτήτης στην ΠΑΕ ΑΕΛ και Πρόεδρος του Ομίλου Animus εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, επί της οδού Μπουμπουλίνας 26 στα Εξάρχεια. Ο γνωστός επιχειρηματίας από την υπόθεση με τις μάσκες για τον κορωνοϊό αφού έστησε ένα εργοστάσιο σε χρόνο ρεκόρ, τις πρώτες κιόλας μέρες της αρχικής καραντίνας, παρουσιάστηκε στα γραφεία των ιστοσελίδων με χριστιανικό περιεχόμενο, συνοδευόμενος από του νομικούς Στέφανο και Σπύρο Τσαντίνη και χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση των εργαζομένων για να προβεί σε ανακοινώσεις εκ μέρους της Μονής, ότι προκειμένου το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός που περιλαμβάνει τα μέσα pemptousia.gr, pemptousia.tv, ope.gr (orthodoxia news agency) pemptousia.fm να είναι βιώσιμο, θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι για τους επόμενους μήνες να προχωρήσουν σε εκ περιτροπής εργασία, που όπως τόνισε σύμφωνα με το νόμο μπορεί να σημαίνει έως και το 1/4 εργασίας σε σχέση με το κανονικό με τις αναλόγως μειωμένες αποδοχές, υπογράφοντας τροποποιητική σύμβαση εργασίας. Σε ερωτήσεις των εργαζομένων οι νομικοί διευκρίνισαν ότι αν εν τω μεταξύ η εταιρεία αποφασίσει απολύσεις, οι αποζημιώσεις θα δοθούν με το νέο καθεστώς. Ως πρόταση του Γέροντα Εφραίμ, οι νομικοί και ο κ. Νταβέλης παρουσίασαν την εναλλακτική "να αιτηθεί γραπτώς όποιος εργαζόμενος επιθυμεί την απόλυσή του στο Ινστιτούτο και να λάβει άμεσα τη νόμιμη αποζημίωσή του"! Οι εργαζόμενοι που μόλις πριν από 10 ημέρες άκουσαν για πρώτη φορά ότι υπάρχει ενδεχόμενο απολύσεων και όχι μετάβαση σε εκ περιτροπής εργασία από τη CEO του Ινστιτούτου, δημοσιογράφο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Γιαχνάκη, ζήτησαν από τους τρεις άνδρες αλλά και τη διευθύντρια, να έχουν αυτές τις προτάσεις γραπτώς ώστε να απευθυνθούν στις ενώσεις στις οποίες ανήκουν, αφού το Ινστιτούτο δεν τους είχε ενημερώσει για τη σημερινή συνάντηση ώστε να έχουν κι εκείνοι ανάλογη νομική εκπροσώπηση. Τότε έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα τις έχουν στα email τους τις επόμενες ημέρες». 
Έχουμε γράψει επανειλημμένως εδώ και χρόνια ότι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ προσπαθεί να κατακυριεύσει την οικουμένη: Δημιουργία Ινστιτούτων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε πολλές γλώσσες, άπειρες εκδόσεις, δωρεές σε είδος και χρήμα, ασύστολη περιφορά της Τιμίας Ζώνης και άλλων ιερών κειμηλίων και αντιγράφων τους, περιοδείες των λειψάνων σε διάφορες χώρες, πανάκριβες – και εν πολλοίς ρηχές - καλλιτεχνικές παραγωγές, διείσδυση και πατρονάρισμα όλων των χώρων (από τον εκπαιδευτικό μέχρι τον ψαλτικό) και …επιλείψει με διηγούμενον ο χρόνος… 
Όλο αυτό το μόρφωμα πόσο, άραγε, μπορεί να αντέξει; Πόσο άφθονο μπορεί να είναι το χρήμα που ρέει και μέχρι πότε; Δυστυχώς πολλοί – αφελώς; - ενέδωσαν στον πειρασμό: «ταῦτα πάντα σοι δώσω, ἐὰν πεσὼν προσκυνήσῃς μοι». 
Όμως, φαίνεται πως τώρα το πουλόβερ ξηλώνεται… Οι θέσεις εργασίας δίνουν τη θέση τους στις απολύσεις. Ο ιλιγγιώδης μαξιμαλισμός της Βατοπαιδίου δίνει τη θέση του σε μια νέα πραγματικότητα: «Αναταραχή με απολύσεις στα media της Ι.Μ. Βατοπαιδίου». 
Για φανταστείτε ορολογία! Τα media της Μονής Βατοπαιδίου! 
Για να δούμε τι θα δούμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails