Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

"ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΝ" ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΑΡΚΙΟΛΑΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης. 
Στην πεντηκοστή όγδοη εκπομπή προσκεκλημένος ο μουσικολόγος Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, Διευθυντής του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής». 
Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Στην εκπομπή ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης μιλάει για την σταδιοδρομία του στην μουσικολογία και για τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», με αφορμή την επέτειο των 70 ετών από την ίδρυσή του, για τη σχέση μουσικής και πολιτικής, για την Μαρία Κάλλας και την Κωνσταντινούπολη, για τον Σπύρο Ξένο και τον Μίκη Θεοδωράκη, για την πορεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και για πολλά ακόμα. 
Κάμερα, τεχνική επεξεργασία: Κατερίνα Δ. Λεονάρδου, Μαργαρίτα Κυρ. Στασινού.

 

Ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης σπούδασε μουσική στο Ελληνικό Ωδείο, μουσικολογία και διεύθυνση ορχήστρας στο Πανεπιστήμιο του Sheffield και το Royal Northern College of Music καθώς και φιλοσοφία και διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» και από το 2013 έως το 2017 δίδαξε στο ερευνητικό κέντρο για τη μουσική ΜΙΑΜ του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης (ITU), ενώ ήταν και διευθυντής της μουσικής βιβλιοθήκης Erol Űçer. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να αναλάβει τη διεύθυνση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» τον Μάιο του 2017. Έχει επιμεληθεί διάφορους τόμους με θέμα τη μουσική, ενώ μαζί με την Αύρα Ξεπαπαδάκου έχει συγγράψει το βιβλίο ‘Interspersed with musical entertainment’: Music in Greek salons of the 19th century. Είναι μέλος ΔΣ του ΕΤΟΣ – Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και μέλος ΔΣ του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails