Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΜΠΕΔΩΝΕΤΑΙ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Από τις 25 Ιουλίου 2022, η λεγόμενη «Εξαρχία Αφρικής» του Πατριαρχείου Μόσχας έχει την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο. 
Ο Μητροπολίτης Λεωνίδος, «Έξαρχος Αφρικής» του Πατριαρχείου Μόσχας χαιρέτισε την έναρξη λειτουργίας του site, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Η ιστοσελίδα της Πατριαρχικής Εξαρχίας Αφρικής εγκαινιάζεται σήμερα. Η λειτουργία της θα μας επιτρέψει να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στον τομέα της ενημέρωσης, να καλύπτουμε έγκαιρα τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής της Εξαρχίας και να ενημερώνουμε άμεσα τους ανά τον κόσμο αναγνώστες μας για την αποστολή της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αφρική. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επισκέπτες της εν λόγω διαδικτυακής πύλης θα είναι σε θέση να λαμβάνουν εδώ τα πλέον έγκαιρα και πλήρη στοιχεία για την πορεία και τη δράση της πιο νέας Εξαρχίας του Πατριαρχείου Μόσχας». 
Αυτή τη στιγμή είναι προσβάσιμη η ρωσική ιστοσελίδα της «Πατριαρχικής Εξαρχίας της Αφρικής», ενώ προετοιμάζονται επιπλέον οι ιστοσελίδες στην αγγλική, τη γαλλική, τα σουαχίλι, τη γερμανική, την αραβική και την ελληνική γλώσσα. Εκτός των ειδησεογραφικών δημοσιεύσεων, συνεντεύξεων και εγγράφων, στην ιστοσελίδα θα αναρτάται μοναδικό φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό. 
ΚAI από αυτή την ενέργεια αντιλαμβάνεται ο καθείς ότι η εισβολή της Εκκλησίας της Ρωσίας στην Αφρική ήρθε για να μείνει και να εμπεδωθεί! 
Δυστυχώς, οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της ρωσικής εισβολής στην Αφρική. Γι’ αυτό και δεν έχουν αντιδράσει ούτε φραστικά! 
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, αλλά και η εισβολή του Πατριαρχείου Μόσχας στην δικαιοδοσία του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μοιάζει ακάθεκτη! 
Το πρόσχημα για την εισβολή ήταν η αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Όμως, φαίνεται πως η Μόσχα θέλει να εδραιωθεί στην Αφρικανική Ήπειρο απροκάλυπτα και με κάθε κόστος. Σκοπός είναι η κατακυρίευση της Ορθοδοξίας πάση τη κτίσει και επειδή η Αφρική ήταν το μόνο κάπως …παρθένο έδαφος, δόθηκε η ευκαιρία και για την Μαύρη Ήπειρο. 
Άλλωστε ο «Έξαρχος» μητροπολίτης Κλιν Λεωνίδας, στον διαδικτυακό χαιρετισμό του, αφού διαπίστωσε ότι η χριστιανική Εκκλησία από τα πρώτα χρόνια της εμφανίσεώς της χαρακτηρίζεται από την πολιτιστική πολυμορφία και την πλούσια εθνική σύνθεση, τόνισε: «Είμαι πεπεισμένος ότι και η δράση της διαδικτυακής μας πύλης θα συμβάλει επίσης στην εδραίωση του εκκλησιαστικού κηρύγματος εντός και εκτός της πολυεθνικής αφρικανικής ηπείρου». 
Με άλλοθι την «πολυμορφία», η Μόσχα εισβάλλει παντού! 
Το απίθανο είναι ότι με τρόπο αναίσχυντο κατηγορεί τους άλλους (Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις Εκκλησίες που αναγνώρισαν την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας) ότι «δυναμιτίζουν» την ενότητα της Ορθοδοξίας! 
Αν δεν αντιδράσουν τώρα και δυναμικά οι Ορθόδοξες Εκκλησίες, σε λίγο η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Όχι μόνο για την Αφρική, αλλά και για την Ορθοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails