Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

ΔΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ανακοινώθηκε επισήμως από τις τοπικές αρχές του Νομού Καβάλας και τον Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Στέφανο, ότι από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή τον πρώτο επίσημο εορτασμό της Συνάξεως των έξι Αγίων της Θάσου (Λούκας, Δανιήλ, Ιωάννης, Ευφρόσυνος, Ευθύμιος, Χάιδω), θα επισκεφθούν την Καβάλα και την Θάσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου, προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της μαρτυρικής Ουκρανίας. 
Τα δεινά, όμως, του Ουκρανικού λαού, εξαιτίας της βάναυσης και καταστροφικής ρωσικής εισβολής, δεν συγκινούν τους εγχώριους «πουτινιστές», οι οποίοι άρχισαν ήδη στο διαδίκτυο να εξαπολύουν «κατάρες» σε αυτούς που προσκάλεσαν τον Κιέβου Επιφάνιο και κυρίως στον Σεβ. Φιλίππων κ. Στέφανο. Κι αυτό διότι θεωρούν τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας «αχειροτόνητο», «σχισματικό ουκροναζί»! 
Σε ένα τέτοιο άθλιο ιστολόγιο, που αποκαλεί με αυτούς τους αισχρούς χαρακτηρισμούς τον κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο, έγραψε ένα επαίσχυντο σχόλιο ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, το οποίο έχει ως εξής: 


π. Αναστ. Γκοτσόπουλος on 5 Αυγούστου, 2022 στο 1:30 μμ said: 
Ας μην ξαφνιαστούμε για όσα δεινά ενσκήψουν στο ν. Καβάλας ως συνέπεια της ασέβειας της εκκλησιαστικής της ηγεσίας. Ο Θεός να μας ελεήσει… 
π. ΑΚΓ 
Θεωρεί, λοιπόν, ο πατρινός κληρικός την πρόσκληση του Κιέβου Επιφανίου στην Καβάλα και την Θάσο ως «ασέβεια της εκκλησιαστικής ηγεσίας» της περιοχής. Και γι’ αυτό μας καλεί να μην ξαφνιαστούμε για τα δεινά που θα ενσκήψουν στο νομό Καβάλας ως συνέπεια αυτής της ενέργειας! 
Σταμάτησε, φαίνεται, ο παπα Τάσος Γκοτσόπουλος τις περισπούδαστες πραγματείες για το Ουκρανικό και έπιασε τις …προφητείες! Δεινά προβλέπονται, λοιπόν, για το νομό Καβάλας, εξαιτίας της πρόσκλησης που απηύθυνε ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος στον Κιέβου. 
Είναι το λιγότερο ντροπή να εκφράζεται έτσι ένας κληρικός για μια σύναξη τριών προκαθημένων, με πρώτο τον Οικουμενικό Πατριάρχη και δεύτερο τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία υποτίθεται ότι ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails