Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΛΗΣ; ΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΦΥΣΙΚΑ!


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
…Απέδρασε από το θεατρικό σανίδι, επικαλούμενος ότι δεν μπορεί να παίζει για ανεμβολίαστους, και …κατέφυγε στο Άγιον Όρος, ο Άρης Σερβετάλης. 
Όπως μαρτυρούν σχετικές φωτογραφίες «Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων», ο γνωστός ηθοποιός συμμετείχε στην Αγρυπνία που τελέστηκε στην Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, για την γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου με το παλαιό ημερολόγιο (21/11-4/12). 
Στέκεται σεμνοπρεπώς δίπλα στον επίσης γνωστό Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ (δύο σταρ μαζί!), κατά την Ακολουθία της Λιτής, κρατώντας κομποσχοίνι – τουλάχιστον «κατοστάρι (εκατό κόμπους) – και ασκώντας, προφανώς, τη νοερά προσευχή, δηλαδή την επανάληψη της φράσης «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με τον αμαρτωλόν». 
Πριν λίγες μέρες, όταν ξέσπασε σάλος με την απόφαση του ηθοποιού να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» γιατί δεν δέχεται τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης έδειξε απογοητευμένος από την στάση του συναδέλφου του και έκανε ένα σχόλιο μέσω του Twitter. «Αναμένουμε δήλωση του #σερβεταλης που να λέει ότι δεν ξαναπάει στο Άγιο Όρος γιατί δε δέχεται το διαχωρισμό των ανθρώπων σε άντρες και γυναίκες», έγραψε. 
Μόνο που ο Άρης Σερβετάλης το Άγιον Όρος δεν το …παζαρεύει! Είναι εκεί ανάμεσα σε «πνευματικούς» ανθρώπους που τυγχάνει να είναι και οι παραγωγοί της ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού» στην οποία πρωταγωνίστησε και κέρδισε εντυπώσεις στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου. Η πολυσυζητημένη ταινία, θυμίζουμε, ήταν μια παραγωγή της Simeon Entertainment και της View Master Films, σε συνεργασία με την Ιερά «Μεγίστη» Μονή Βατοπαιδίου και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, το οποίο αποτελεί «θυγατρική», θα λέγαμε, της Μονής Βατοπαιδίου. 
Επομένως, ο Άρης Σερβετάλης είναι στον …φυσικό του χώρο, που συνδυάζει «πνευματικότητα» και επιχειρηματικότητα. 


Το ενδιαφέρον είναι πως ο ηθοποιός – υπέρμαχος των ανεμβολίαστων και όντας και ο ίδιος ανεμβολίαστος, όπως γράφτηκε, στέκεται στο στασίδι δίπλα στον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος νόσησε βαριά από κορωνοϊό, ανάρρωσε και δήλωσε: 
"Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Εγώ ήμουν ανεμβολίαστος αλλά είχα στο πρόγραμμα να το κάνω το εμβόλιο. Με το εμβόλιο, μία ιατρική πράξη, δεν καταφρονείς τον Θεό ή την πίστη. Ούτε είναι σωστό να ταυτίζεται το εμβόλιο με τη μεταφυσική και τη θεολογία. Οι ιερείς επίσης να μην προπαγανδίζουν. Εχουν εμβολιαστεί περίπου 3 δις άνθρωποι. Οσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν είναι έξυπνοι;" 
Άραγε ποια η …νουθεσία του Εφραίμ στον Άρη; Να κάνει το εμβόλιο; Θα τον συμβουλεύσει να παίξει τελικά για εμβολιασμένους, υπακούοντας στους νόμους της Πολιτείας που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας; 
Εκτός και ο δημοφιλής ηθοποιός επιλέξει την έξοδο εκ του ματαίου τούτου κόσμου, τραγουδώντας το συμπαθές ασμάτιον: «Τώρα οδοιπόρος τραβάω για τ’ Άγιον Όρος, αχ τον κόσμο τούτονε τον έχω βαρεθεί…».


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ανδριόπουλουλε, καλά κάνετε και καυτηριάζετε, με τον καλοπροαίρετο γραπτό λόγο σας, τον κ. Σερβετάλη. Γνώμη μου: ακόμη ένας θεούσος, όχι μόνο μέσα σε θεολόγους αλλά σε γιατρούς, ηθοποιούς κ.ά. Όσο για την ταινία ¨Ο Άγιος του Θεού", συμφωνώ με όσα είχατε γράψει πριν λίγο καιρό, όταν παιζόταν στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η εν λόγω ταινία πλασαρίστηκε δεόντως τόσο σε ηλεκτρονικά όσο και έντυπα Μέσα Ενημέρωσης. Ακόμη και ο γνωστός κριτικός του κινηματογράφου κ. Μπλάθρας την επαίνεσε στην εφ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ. Κρίμα για την εφημερίδα.
Είδα τον κ. Σερβετάλη, μαζί με τον Σωτήρη Γουνελά, στην εκπομπή "ΣΤΑ ΑΚΡΑ" της κας Φλέσσα. Διαπίστωσα ότι ο ηθοποιός "Άγιος του Θεού", δεν μπορούσε να αρθρώσει θεολογικό λόγο, παρότι τον προκαλούσε η ωραία δημοσιογράφος. Έβγαλε την εκπομπή πέρα μόνος του ο κ. Γουνελάς.
Καλά Χριστούγεννα.

Ορφέας είπε...

Ειλικρινά, αναζητώ το ακριβές πρόβλημα του αρθρογράφου με τον ηθοποιό και δεν το βρίσκω…
Έχει πρόβλημα ο αρθρογράφος με το άβατο; Έίναι κατά του άβατου; Δεν επισκέπτεται ο ίδιος το Όρος για αυτόν τον λόγο; Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν για την κατάρηση του άβατου; Πότε και πού;
Έχει πρόβλημα με την νοερά προσευχή;
Έχει πρόβλημα γενικώς με το βατοπέδι;

Ας μας διαφωτήσει προτού σπεύσει να μοιράσει τις σκέψεις του… στην Lifo…

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ορφέα, που διαπιστώσατε ότι ο αρθρογράφος έχει πρόβλημα με το Άγιον Όρος και το άβατο, αλλά και με τη Μονή Βατοπαιδίου; Για τον κ. Σερβετάλη γράφουν τόσο ο κ. Ανδριόπουλος όσο και ο ανώνυμος (5 Δεκεμβρίου 2021 - 5:18 μ.μ.). Σαν να το παρακάναμε με τον κ. Σερβετάλη, δεν νομίζετε; Του παραδώσαμε σημασία. Δεν την αξίζει. Ένας ηθοποιός και "ηθοποιός" είναι, τίποτε περισσότερο.

Ορφέας είπε...

Αγαπητέ κύριε βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κείμενο παντελώς ανερμάτιστο. Εάν ο κύριος αρθρογράφος έχει να προσάψει κάτι στον ηθοποιό, πέραν φυσικά του ότι τόλμησε να πάει σε αγιορείτικη αγρυπνία, στο άβατο, με Κατοστάρι κομποσχοίνι ας του το προσάψει να καταλάβουμε και εμείς το θέμα του. Εγώ μένω με την αίσθηση πως ο κος Ανδριόπουλος είναι κατά του αβατου.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη όντως θα μας διαφωτίσει η άποψη σου εμάς τους αγράμματους για το άβατο του Αγίου Όρους,την νοερά προσευχή,το Βατοπέδι,τον Εφραίμ,το εμβόλιο και τις κυτταρικές μεμβράνες,την θεραπευτική διακοπή κύησης , έχοντας την θεολογική κατάρτιση.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πει "θεραπευτική διακοπή της κύησης";

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Ανδριόπουλε, πράγματι, διαφώτισέ μας... Συμφωνώ με τον (ανώνυμο 7 Δεκεμβρίου 2021 - 6:38 μ.μ.).
Κύριε Ορφέα, ο ηθοποιός είναι θεούσος που το όνομά του, με δική του ευθύνη, περιφέρεται στα ΜΜΕ και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης· δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο, από καλλιτεχνικής πλευρά βεβαίως, βεβαίως. Κατασκεύασμα της ιδιωτικής τηλεορασούλας (τον θυμάστε σε μια τηλεοπτική σειρά με το παπαγάλο δίπλα του). Όσο για τον "Άγιο του Θεού", ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: μια απλή θρησκευτική κινηματογραφική ταινιούλα ήταν. Το ελληνικό κοινό διψά για εμπορικές ταινίες.
Πού 'σαι αξέχαστε Α. Ταρκόφσκι να δεις τι γίνεται στον κινηματογράφο!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ είπε...

Ομολογώ και εγώ την αδυναμία μου να εντοπίσω εν προκειμένω ποίο ακριβώς είναι το ''έγκλημα '' του κυρίου Σερβετάλη.

Δρ. Βρακατόρ είπε...

Ο κύριος Ανδριανόπουλος βλέποντας την εν λόγω ταινία έπαθε τακαμουρι! Περαστικά και καλά Χριστούγεννα!

Related Posts with Thumbnails