Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

"ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ


π.α. ανδριόπουλος
Η ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης. 
Στην εικοστή ένατη εκπομπή προσκεκλημένη η Όλια Λαζαρίδου. 
Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Κάμερα, τεχνική επεξεργασία: Κατερίνα Δ. Λεονάρδου και Μαργαρίτα Κ. Στασινού. 
Την Όλια Λαζαρίδου την ανακάλυψα στον Γυάλινο Κόσμο του Τένεσι Ουίλιαμς, ως εύθραυστη Λάουρα. Μια παράσταση του 1988 – πώς πέρασαν τα χρόνια… - από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη. Η Όλια Λαζαρίδου ήταν τόσο αέρινη σαν μεταφυσική… 
Μια άλλη παράσταση – σταθμός για μένα ήταν αυτή του έργου Ρίττερ, Ντένε, Φος. Ήταν Μάρτιος του 1991 θαρρώ, όταν είδα αυτή την καταπληκτική παράσταση στη νέα ΣΚΗΝΗ του Λευτέρη Βογιατζή, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων, σ' αυτό το θεατρικό ασκηταριό. Η παράσταση, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ, ανέβηκε σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή με τον ίδιο στο ρόλο του Λούντβιχ και τις Όλια Λαζαρίδου και Λυδία Κονιόρδου ως αδελφές του. Την ξαναείδα και την ξαναείδα… Και η Όλια Λαζαρίδου επειδή είναι αληθινή είναι και ακένωτη. 
Χαίρομαι πολύ γι' αυτή την καρδιακή συνομιλία που είχαμε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ψυχικού και την ευχαριστώ από καρδιάς.  

 

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Όλια Λαζαρίδου αποφοίτησε από την σχολή του Θεάτρου Τέχνης (Καρόλου Κουν). Στο Θέατρο Τέχνης ως ηθοποιός, έπαιξε σε τραγωδίες και στον "Υπηρέτη δύο αφεντάδων" του Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Γ. Λαζάνη. Έχει συνεργαστεί με την Έλλη Λαμπέτη στο έργο "Φιλουμένα Μαρτουράνο" σε σκηνοθεσία Μ. Μπολονίνι, με το θίασο Τζένης Καρέζη - Κώστα Καζάκου στο έργο, "Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ" σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν, με τον οποίο την επόμενη χρόνια συνεργάστηκε ξανά στο Εθνικό Θέατρο στο έργο του Μπέρναρντ Σω, "Το σπίτι του Σπαραγμού". Το 1986 πήγε στη Γαλλία οπού παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή του Α.Vitez. Έχει συνεργαστεί με πολλούς από τους νεώτερους σκηνοθέτες του Θεάτρου μας. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες του νέου Ελληνικού Κινηματογράφου και για τη συμμετοχή της σε αυτές έχει βραβευτεί τρεις φορές με το κρατικό βραβείο ερμηνείας, δύο πρώτου κι ένα δεύτερου γυναικείου ρόλου. Έχει παίξει και στην τηλεόραση, σε επιλεγμένες σειρές. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές και τα τελευταία χρόνια σκηνοθετεί, ανάμεσα στα άλλα, Παπαδιαμάντη και Ντοστογιέφσκι.


1 σχόλιο:

Μπάμπης Ανδριανόπουλος είπε...

"Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ" Θέατρο Αθήναιον 1982-83
Καρέζη, Καζάκος, Λαζαρίδου, Βαλτινός.
Μεγαλειώδης παράσταση!

Related Posts with Thumbnails