Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΣΥΝΑΞΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΓΙΩΝ" ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ


Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 εορτάστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού η «Σύναξις των Αγίων Ιατρών», που καθιερώθηκε, κατόπιν Συνοδικής αποφάσεως, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Στον πρώτο αυτό εορτασμό συμμετείχε και το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού. Ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Μιχαήλ Σταθάκης τόνισε την σημασία και την επικαιρότητα – και λόγω της πανδημίας - αυτής της εορτής, που καθιέρωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπογραμμίζοντας την θεολογική έννοια της ίασης και της θεραπείας. 
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας μίλησε για το νόημα της εορτής η Δρ Ιατρικής Ουρανία Νικολάτου – Γαλίτη. Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρη την ομιλία της. 


Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτριος Γαλάνης, ο οποίος εξήρε την σημασία του εορτασμού, ο οποίος αναδεικνύει το σπουδαίο έργο των γιατρών, φαρμακοποιών και γενικώς των υγειονομικών. 
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας προσφέρθηκε από την Ενορία, στους ιατρούς που παραβρέθηκαν στον εορτασμό, κέρασμα και αναμνηστική ευλογία. 


Ανήμερα της εορτής προβλήθηκε η διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν» - μια παραγωγή της Ενορίας – που παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, με προσκεκλημένο τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Σταύρο Κοφινά, Συντονιστή του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ποιμαντική στον χώρο της υγείας.

Ο_ ΓΑΛΙΤΗ_ Εορτή Ιατρών Αγίων_ Ομιλία by Panagiotis Andriopoulos on Scribd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails