Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

ZEI!


Έτσι, χωρίς αφορμή, χωρίς κάποια επέτειο, η Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου αποφάσισε να αφιερώσει το Ημερολόγιο του 2021 στον Μητροπολίτη Ζιχνών Νικόδημο Βαλληνδρά, τον μετέπειτα Πατρών. 
Η έκδοση, που επιμελήθηκε ο Αρχιμ. π. Βασίλειος Κορώσης, περιλαμβάνει ένα μικρό κείμενο με το σκεπτικό της αφιέρωσης, ένα ενδιαφέρον κείμενο του Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου για την δράση του μακαριστού Δεσπότη στην ακριτική αυτή Μητρόπολη, αρχειακό φωτογραφικό υλικό και ψήγματα ευχογραφικά και υμνολογικά του Νικοδήμου Βαλληνδρά. 
Παραθέτουμε στη συνέχεια εκτενή αποσπάσματα από όλα τα παραπάνω, που φωτίζουν μια από λιγότερο γνωστές πτυχές του βίου του πολύ Πατρών Νικοδήμου. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο Μητροπολίτη Ζιχνών γιά την πρωτοβουλία να αφιερώσει το ημερολόγιο στήν Μεγάλη μορφή τού Μακαριστού Νικοδήμου..

Ανώνυμος είπε...

Συγκινητικό! Ευχαριστούμε πολύ τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών κ. Ιερόθεο, όσο και σας κ. Ανδριόπουλε. Αίσιον το 2021!

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ένας ήταν ο Βαλληνδράς...Αιωνία ή μνήμη του.

jean alatzo είπε...

Τον γνώρισα προσωπικά υπηρετώντας στο ιερό της Αγ.Ζώνης Πατησίων.Ανεπανάληπτος ιερουργός,καλλίφωνότατος και μουσικολόγιώτατος (μου θύμιζε τον +Κοζάνης Διονύσιο Ψαριανό).Όμως η επεισοδιακή επισκοπική χειροτονία του (όπως και άλλων της εποχής Αποστατών)είναι ακόμα έντονη στην μνήμη μου.Κραυγές κεκρακτών (μάλλον Καντιωτικών και άλλων),τα φεϊγ βολάν, και η είσοδος αστυνομικών για την απομάκρυνσή τους .

Related Posts with Thumbnails