Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ...ΖΗΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ!

ΦΩΤΟ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (αριστερά), το Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας (κέντρο), ο απροσπέλαστος για τους πιστούς Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών
στη μνήμη Του (δεξιά) - Λεζάντα: Α.Κ. Γκοτσόπουλου

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος με πρόσφατο κείμενό του μας λέει πόσο «ζηλεύει τους …παπικούς»! Αυτός, ο υπέρμαχος του «δόγματος» ότι «οι παπικοί είναι αιρετικοί», διακηρύσσει ότι τους ζηλεύει! 
Γιατί; Διότι στις Η.Π.Α και στην Γαλλία «οι παπικοί επίσκοποι των ΗΠΑ και της Γαλλίας προστατεύοντας το δικαίωμα λατρείας των πιστών τους προσέφυγαν κατά της κρατικής αποφάσεως και δικαιώθηκαν! Μπράβο τους!». 
Συγχαίρει, λοιπόν, ο κληρικός Γκοτσόπουλος του παπικούς επισκόπους διότι προσέφυγαν στα δικαστήρια για να προασπίσουν το δικαίωμα των πιστών στη λατρεία, που έχει πληγεί με τα μέτρα που έχουν λάβει κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Ενώ εμείς εδώ; «πίκρα, θλίψη, οργή, απογοήτευση, σκότος και σκιά θανάτου επί την πόλη του Πρωτοκλήτου, με τον περικαλλή Ναό Του «σφραγισμένο με κουστωδία». Ασφαλώς, για το καλό μας…». 
Έτσι, μας αποκαλύπτει ο κληρικός Γκοτσόπουλος ότι μάχεται λυσσαλέα για το «δόγμα» ότι «οι παπικοί είναι αιρετικοί», γιατί τόσο αυτός όσο και οι όμοιοί του κατά βάθος είναι «παπικοί». Εννοώ την παλιά δεσποτεία του πάπα, την οποία έχει αποκηρύξει ο σημερινός πάπας Φραγκίσκος. 
Αλλά ο Γκοτσόπουλος και οι συν αυτώ είναι φαν του παλιού παπικού συστήματος, της φεουδαρχικής αντίληψης, του ολοκληρωτισμού, του σχολαστικισμού, του νομικισμού, της απαίτησης, της ισχύος. 
Μυρωδιά δεν έχουν πάρει από την Ορθοδοξία της κένωσης, της παραίτησης, της αδυναμίας, της καταλλαγής. Αν ο Θεός είχε τη δική τους «λογική» δεν θα σαρκωνόταν! 
Ας χαίρονται, λοιπόν, το νομικισμό και τον σχολαστικισμό τους. Τους είναι απαραίτητα εφόδια για να ζήσουν. Αν αυτό είναι ζωή…

1 σχόλιο:

Bessarion είπε...

Έλεος και για τον παπά και για σας κ. Ανδριόπουλε. Κάποια στιγμή η Ορθόδοξη Εκκλησία και τα μέλη της πρέπει να πάψουν να ετεροκαθορίζονται. Ας κάμει αυτό που επιτάσει το Ευαγγέλιο, η πίστη και το χριστιανικό της Ήθος και ας πάψει να κοιτάει αλλού για να οικτιρίσει ή να πάρει γραμμή.

Related Posts with Thumbnails