Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: «1200 ΑΝΘΡΩΠΟΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ»


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο γνωστός κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου, προέβη με πρόσφατες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, σε πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και την Εκκλησία. 
Δημοσιεύει μια δημοσκόπηση για την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς τον καιρό αυτό, και βλέποντας ότι η Εκκλησία είναι χαμηλά, διαπιστώνει ότι «η Εκκλησία αυτοακυρώνεται» με τη στάση της να υπακούει στα μέτρα του «Καίσαρα», δηλ. της Πολιτείας. Προφανώς θεωρεί πως η Εκκλησία δεν θα έπρεπε να υπακούσει στα υγειονομικά εκείνα μέτρα της Πολιτείας για τον κορωνοϊό, που θέλουν τη λατρεία να τελείται προς καιρόν κεκλεισμένων των θυρών. 
Όμως, σε φιλικό του ιστολόγιο μας αποκάλυψε ότι: 
«Στην πρώτη καραντίνα σε ναό των Πατρών συμμετείχαν (όχι άναψαν κερί και έφυγαν) σε όλες τις ακολουθίες (και Μ. Εβδομάδος) 1.200 ανθρωποπαρουσίες. 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ. ΟΎΤΕ Ο ΠΑΠΆΣ ΟΎΤΕ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ! 
π.ΑΚΓ». 
Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον σε ένα ναό των Πατρών εκκλησιάστηκαν, παρά την απαγόρευση, 1200 άνθρωποι, την ώρα που ο ποιμενάρχης, μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, λειτουργούσε μόνος κι έρημος… 
Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι ο κάθε «ζηλωτής» ιερεύς μπορεί να επιτρέπει τέτοιες «ανθρωποπαρουσίες», ενώ ο μητροπολίτης είναι, λόγω της θέσεώς του, αναγκασμένος να τηρεί τα μέτρα, έστω για τα μάτια του κόσμου… 
Ο κληρικός Γκοτσόπουλος είναι σαφής: «Η Εκκλησία αυτοακυρώνεται» με την υποταγή της στα κυβερνητικά μέτρα, αφού υπάρχουν ιερείς που βάζουν λάθρα μέσα στους ναούς πολλούς πιστούς και δεν κολλούν ούτε αυτοί ούτε οι πιστοί. 
Φαντασθείτε τι γίνεται στην καραντίνα που διανύουμε... Κάτω απ' τη μύτη πολλών...
Δεν ρωτάμε αν ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος συμμερίζεται τα παραπάνω. Τα ενστερνίζεται κι ας χύνει κροκοδείλια δάκρυα… Αλλιώς δεν θα ηχολογούσε αδέσποτος ο κληρικός του χρόνια τώρα.

2 σχόλια:

παπα-Κώστας είπε...

Και γιατί η έλλειψη εμπιστοσύνης να μην οφείλεται στις φωνές εκείνες που έλεγαν πως δεν κολλάει τίποτα στους ναούς και τα έβαζαν με όσους φορούσαν μάσκα εντός του ναού. Που μπορεί να υπερπροβλήθηκαν από τα ΜΜΕ αλλά πάντως υπήρχαν και διαμόρφωσαν μια εικόνα διγλωσσίας της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε τον άγιο Ανδρέα άδειο . οπότε είστε ασφαλείς.... κατάντια μας...

Related Posts with Thumbnails