Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΟΝ ...ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ BOSE ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ



Ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 10 του μηνός, εδώ στον χώρο της περίφημης Μονής του Μπόζε στην Ιταλία (Monastero di Bose), κοντά στο Μιλάνο, οι εργασίες του 24ου Διεθνούς Συνεδρίου Ορθόδοξης Πνευματικότητος, με το επίκαιρο θέμα: ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Τι να πει κανείς γι' αυτό το οικουμενικό μοναστήρι; 
Τα συνέδρια Ορθόδοξης Πνευματικότητας που πραγματοποιούνται είναι σαφώς υψηλού επιπέδου και αποτελούν μοναδική ευκαιρία για συναντήσεις διορθόδοξες και διαχριστιανικές.
Δείτε αναλυτικά στο ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ. 
Στο Bose κυριαρχούν μόνο καλά στοιχεία. Καλαισθησία, λιτότητα, απλότητα, σοβαρότητα, ομορφιά, αγάπη. 
Εδώ και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έχει τη θέση του.
Γι' αυτό και παραθέτουμε στη συνέχεια το θερμό γράμμα του προς τον Ηγούμενο της Μονής Boze, Enzo Bianchi, δια του οποίου εύχεται επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου και δηλώνει πως δεν θα παραστεί "λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων", παρά την "σφοδράν επιθυμίαν" του να παρακολουθήσει το συνέδριο. 
Π.Α.Α.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεβασμιώτατος είναι παλαιός γνώριμος, από Πρεσβύτερος ακόμη, Ρωμαιοκαθολικών μοναστικών κέντρων της Ιταλικής Χερσονήσου και μάλιστα της Κρυπτοφέρρης όπου εφιλοξενείτο ομού με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον γέροντα αμφοτέρων Μητροπ.πρ.Πειραιώς Καλλίνικο.

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά, πριν κάποιον καιρό ο Αμβρόσιος δεν κατέκρινε τον Βαρθολομαίο για τα «οικουμενιστικά» του;

Υ.Γ.: «Αγαπητέ μοι άγιε καθηγούμενε»;

Ανώνυμος είπε...

Μας βάζετε σε πειρασμό, ιστολόγε, να μνημονεύσουμε Καζαντζάκη: Η Παράδεισο έγινε για τους αμαρτωλούς....(Ο Χριστός ξανασταυρώνεται)!

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ; ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΌΛΛΗ ΟΙΚΙΑ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΜΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ.. ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Related Posts with Thumbnails