Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟΠΟΙΩΝ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ


Απίστευτο και όμως αληθινό! 
Το επίσημο site του Πατριαρχείου Ρουμανίας μετέφρασε και ανήρτησε το κείμενό μου, με το οποίο προτείνω την καθαίρεση των κληρικών που έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα και πήγαν στην Εκκλησία της Γεωργίας για να κάνουν προπαγάνδα εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας. 
Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές του site του Πατριαρχείου Ρουμανίας θεώρησαν άξια λόγου την πρότασή μου, η οποία στηρίζεται - για όποιον καταλαβαίνει - σε εκκλησιολογικά κριτήρια, αλλά και στο σκεπτικό των κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Κάποιοι ...θιγόμενοι, θεώρησαν την πρότασή μου "απειλή". Δεν πρόκειται για απειλή, αλλά για θέση ξεκάθαρη και χωρίς περιστροφές. 
Πιστεύω πως κάποια στιγμή η Εκκλησία θα δώσει την πρέπουσα απάντηση, σε όσους επιβουλεύονται συστηματικά την ενότητά της και παραμένουν αμετανόητοι. 
Π.Α.Α.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Πιστεύω πως κάποια στιγμή η Εκκλησία θα δώσει την πρέπουσα απάντηση, σε όσους επιβουλεύονται συστηματικά την ενότητά της και παραμένουν αμετανόητοι"

Η Εκκλησία ίσως κ. ιστολόγε αν μάλιστα ο Πατριάρχης ξαναβγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ακόμα καλύτερα, συνηθισμένος είναι και στις ύβρεις. Σε ό,τι αφορά την Εκκλησία της Ελλάδος ούτε μια στο δισεκατομμύριο, εκτός και εάν οι λόγω ενοχλήσουν τους τοπικούς μητροπολίτες. Σε όποια άλλη περίπτωση στην Ελλάδα όλες οι πράξεις και θέσεις δεκτές. Για παράδειγμα στην ελλαδική Εκκλησία η Σύνοδος του Ιουνίου κηρύττεται ως Αγία και Μεγάλη χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα όμως να κηρύττεται και ως ληστρική.

Related Posts with Thumbnails