Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΙΟΙ ΓΕΕΝΗΣ...

Christ and the Pharisees - Ernst Karl Georg Zimmermann (1852-1901)

Προς 
Όλους τους αντιδρώντας με σφοδρότητα στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας. 
Σ’ αυτούς που ταξιδεύουν στα πέρατα της γης για να αποδείξουν την Σύνοδο «ληστρική» και «ψευδοσύνοδο».
Στους πάσης λογής κορυβαντιώντες και κορδακιζομένους - στο όνομα της «καθαράς» Ορθοδοξίας του εγκεφάλου των - Τελεβάντους, Ζήσηδες, Γκοτσόπουλους, Μανώληδες, αγιορείτες τύπου Σάββα, «Σωτηρικούς» και όλους τους συν αυτοίς. 
Ταιριάζει απολύτως ο Κυριακός λόγος: 
Οὐαὶ ὑμῖν γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηρὰν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον καὶ ὅταν γένηται ποιεῖτε αὐτὸν υἱὸν γεέννης διπλότερον ὑμῶν. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν η Σύνοδος της ελλαδικής Εκκλησίας είχε στοιχειώδη αντίληψη της ποιμαντικής της ευθύνης δεν θα είχαμε αυτά τα αχαρακτήριστα. Κουνιούνται από τη θέση τους όμως μόνο όταν βάλλουν και τους ίδιους προσωπικά στο στόχαστρο, σαν μην είναι ευθύνη τους οι περί αιρέσεων ύβρεις και οι συκοφαντίες κατά του Πατριάρχη και όχι μόνο. Εξάλλου μέχρι πρόσφατα είχαν και το φόβο μην τους πάρει το Φανάρι τις Νέες Χώρες και μπροστά σε αυτό το φόβο ας λέγεται και καμιά κουβέντα παραπάνω ... Πάντα θερίζουμε τη σπορά μας. Για να λέμε βέβαια τα πράγματα με το όνομά τους η των τελευταίων δεκαετιών περίοδος «έδωσε ρέστα» στην επιλογή προσώπων για αρχιερείς και οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Το εκκολαπτόμενο σχίσμα, που μάλλον θα εξαχθεί και εκτός των συνόρων μας, έχει σε κάθε περίπτωση τους υπευθύνους δράστες του. Δεν εξαιρούνται όμως οι μηδέν πράττοντες ή σφυρίζοντες αδιάφορα συνοδικοί και αρχιερείς απέναντι στο φονταμενταλισμό είτε γιατί θα μπλέξουν με "φασαρίες" και θα χαλάσουν την ησυχία τους είτε γιατί απλά τον φοβούνται, καθιστώντας έτσι τον εαυτό τους ανίκανο να σηκώσει το βάρος της θέσης τους. Για κάποιους βέβαια όλα αυτά είναι απόρροια της καταφανέστατης μορφωτικής και θεολογικής τους ανεπάρκειας που δεν καταφέρνει να κρυφτεί πίσω από τους άτεχνους εθνικισμούς και τους θρησκευτικού χαρακτήρα αφελείς συναισθηματισμούς ή και εξάρσεις.
Υπάρχουν και χειρότερα βέβαια αν αναλογιστεί κανείς πως άλλοι κοντόφθαλμα ποιμαίνουν τον αμπελώνα του Κυρίου με την προϋπόθεση πως θα γίνουν κατά αποκλειστικότητα πρώτοι, αθετώντας ακόμα και την υπογραφή τους, καθότι … και ο Θεός οφείλει να τους αναγνωρίσει τις κατά φαντασία τσαρικές εξουσίες τους και άλλοι που ζυγίζουν προς όφελός τους συμμαχίες με την απατηλή ισχύ των "τσάρων". Τι να πούμε δε για τους εκβιασμούς τινών εις βάρος της συνοδικότητας μπας και έτσι λύσουν το πρόβλημα τους για το διαφιλονικούμενο χωράφι με το γείτονα τη στιγμή μάλιστα που ο κόσμος γύρω τους κατά κυριολεξία χάνεται ή και για εκείνους που σκανδαλωδώς όψιμα ανακάλυψαν τους κινδύνους από τους μη ορθοδόξους χριστιανούς ... τους οποίους κινδύνους θα χειριστούν μόνοι τους και όχι κατά τάξη όχι ως μέλη της ανά την οικουμένη ορθόδοξης Εκκλησίας …
Ο ίδιος ο Κύριος διαβεβαίωσε πάντως πως οι πύλες του Άδη δεν θα καταστρέψουν την Εκκλησία. Άρα ας μη φοβόμαστε από τα ανθρώπινα χάλια.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Σεραφείμ Ζήσης, υιός του π. Θεοδώρου ζήση και μοναχός της Αγιοταφικής Αδελφότητος, ο οποίος τελευταία εμφανίζεται σε "ολολογιακές" εκστρατείες και δράσεις μετά του πατρός του, έχει λάβει ευλογία από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων; Τελεί σε κοινωνία με την Αγιοταφική Αδελφότητα και τον Προκαθήμενό της, ο οποίος συμμετείχε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και υπέγραψε τις αποφάσεις της; Πώς συνδυάζονται όλα αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Σα δεν ντρέπονται όλοι αυτοί οι ψευτο-ομολογητές. Καλά τους λές είναι υιοί γεέννης.
Δεν κοιτάνε να ασχοληθούν με τα χάλια τους και μας το παίζουν και υπερασπιστές της Ορθοδοξίας;
Αρκετά τους ανεχτήκαμε.
γ.γ.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως είχε δίκιο ο Γιανναράς που έγραφε ότι η Σύνοδος θα έπρεπε να ασχοληθεί με τον ρόλο των θρησκευτικών οργανώσεων στην Εκκλησία. Ο ίδιος έγραφε πολύ παλαιότερα για το εκκλησιολογικό πρόβλημα των οργανώσεων.
Αναρχοχριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Ας μη στρεφόμαστε όμως εναντίον του θεσμού γενικά των Αδελφοτήτων... Υπήρξαν και κατηχητικά του Σωτήρα τα οποία στήριξαν απόλυτα τη Σύνοδο. Μερικοί ομαδάρχες στις κατασκηνώσεις, για παράδειγμα, μίλησαν με ομαδόπουλα που είχαν ακούσει από τους γονείς τους αρνητικά για τη Σύνοδο, και τελικά τα παιδιά έφυγαν προβληματισμένα και με τελείως διαφορετική άποψη για τα θέματα των συνοδικών κειμένων από αυτή των γονιών τους...

Και, παρότι το περιοδικό του Σωτήρα και μερικοί Σωτηρικοί εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη Σύνοδο (με τρόπο που, ομολογουμένως, μερικές φορές με εξόργισε), ας μην ξεχνάμε ότι οι θεολόγοι του Σωτήρα είχαν βάλει πριν καιρό στη θέση τους τους εξυπνάκηδες από το Γραφείο Αιρέσεων του Σεραφείμ, κυριολεκτικά τους είχαν ξεφτιλίσει - και μπράβο τους... (βλ. ορθόδοξος θεοπασχητισμός)

Related Posts with Thumbnails