Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ...


Μετά το portal The Best, η εβδομαδιαία εφημερίδα Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, αναδημοσιεύει σήμερα (Παρασκευή 3-6-2016) το κείμενο της Ιδιωτικής Οδού «Η Πάτρα και η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας».
Το ενδιαφέρον είναι ότι η εφημερίδα βάζει ως τίτλο «Πατρινοί Μητροπολίτες στην Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας υπό τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο» και υπέρτιτλο: «Σκάνε από το κακό τους δύο "ζηλωτές" πατρινοί κληρικοί», εννοώντας τους Κύριλλο Κωστόπουλο και Αναστάσιο Γκοτσόπουλο. Δεν ξέρω ποιες είναι οι πληροφορίες ή υποθέσεις του δημοσιογράφου που έβαλε αυτόν τον υπέρτιτλο. 
Νομίζω, πάντως, – διόλου αβάσιμα – ότι ο κληρικός Κύριλλος Κωστόπουλος δεν πρέπει να έχει …χωνέψει το γεγονός ότι το παιδί που ήξερε στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Πατρών, ο Παναγιώτης Βγενόπουλος, είναι ο σημερινός Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου με διεθνή αναγνώριση για την θεολογική παιδεία του και την διδακτορική του διατριβή, που ακόμα συζητιέται διεθνώς. 
Σίγουρα ο κληρικός Κύριλλος Κωστόπουλος θεωρεί ότι ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας βρίσκεται «σε οικουμενιστική πλάνη», αφού θα συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, αλλά προτιμότερος ο «Οικουμενισμός» από τον «Μαριαμισμό». Έ, πανοσιολογιώτατε; Δεν συμφωνείτε; 
Και για να μη ξεχνιόμαστε. Κι εγώ είμαι σε πλάνη, κατά τον κληρικό Κύριλλο Κωστόπουλο. Παραθέτω το προ επταετίας σημείωμά του προς την ελαχιστότητά μου. 
Σε τέτοια …απλανή σημειώματα ο πατρινός κληρικός και οι υποτακτικοί του επιδίδονται με μεγάλη επιτυχία! 
Π.Α.Α.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και συ πατερ μου εχεις εγκλωβισθεις στην ταπεινολογια σου
Οταπεινος κληρικος δεν προβαλει τους τιτλους σπουδων
ΔΡ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ κ.λ.π. αλλα προβαλεται δια της σεμνοτητος και της αυτομεμψιας

Ανώνυμος είπε...

ΦΘΟΝΟΣΓΑΡ ΟΥΚ ΟΙΔΕ ΠΡΟΤΙΜΑΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ διαβαζομε την μεγαλη εβδομαδα
ο φθονος του ιουδα δια τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΝ δεν τον αφησε να προτιμησει το συμφερον της ψυχης του/
δυστυχως αυτο το παθος φωλιαζει και στην ζωη των κληρικων και δη των αγαμων οταν προαγονται στον βαθμον του επισκοπου αλλοι
ο φθονος τους οδηγει σε ζηλωτικες συμπεριφορες και ελεγχουν τους αλλους
πολλες φορες οι κοσμικοι διαισθανονται αυτο το σοβαρο αμαρτημα του φθονου και σχολιαζουν η και γραφουν οπως η τοπικη εφημεριδα της πατρας

Ανώνυμος είπε...

1. Ο π. Κύριλλος είναι διδάκτωρ του κανονιστικού δικαίου και ουχί του κανονικού...εξ άλλου οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πώς δίδονται σήμερα τα περισσότερα διδακτορικά. Ενδεικτικό είναι το βιβλίο του π. Β. Θερμού "Έθνος σκατζόχειρος".
2. Εαν μελετήσουμε τις κανονικές μελέτες του αρχ. Γρ. Παπαθωμά τότε θα καταλάβουμε τί σημαίνει γνώση και ερμηνεία των ι. κανόνων.
ο σάλος

Related Posts with Thumbnails