Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Η ΠΑΤΡΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Στην ιστοσελίδα patraevents διαβάζουμε την ακόλουθη είδηση: 
«Μπουρλότο» στην προγραμματισμένη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας (στις 19 Ιουνίου, στην Κρήτη) επιχειρούν να βάλουν ακραίοι εκκλησιαστικοί κύκλοι, οι οποίοι, με σκοταδιστικά επιχειρήματα, προσπαθούν να διχάσουν κλήρο και λαό, αμφισβητώντας τη σύνθεση, αλλά και τη θεματολογία της Συνόδου. 
Σε φυλλάδια που διένειμαν την Κυριακή το πρωί στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών, αναγράφεται πως η εν λόγω Σύνοδος είναι «επικίνδυνη και προβληματική». Θεωρούν πως επιχειρείται προσπάθεια θεσμικής νομιμοποιήσεως του Οικουμενισμού, καθώς και εκκλησιαστικοποιήσεως των αιρέσεων. 
Γίνεται κατά μέτωπο επίθεση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ειδικότερα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και ζητούν από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, να απόσχει από τη Μεγάλη Σύνοδο. 
Προειδοποιούν δε πως αν επιβληθεί τεχνητή πλειοψηφία στη Μεγάλη Σύνοδο, «θα την καταδείξει ληστρική και δεν θα γίνει αποδεκτή στη συνείδηση του ορθοδόξου πληρώματος». 
Να σημειωθεί, πως αυτές οι θέσεις δεν απηχούν τις απόψεις της Μητρόπολης Πατρών, ούτε του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομου. Παρά ταύτα, έχει εξακριβωθεί ότι, στην τοπική Εκκλησία, μια μικρή ομάδα κληρικών, με αφορμή τη Μεγάλη Σύνοδο, έχει ξεκινήσει «αντάρτικο» σπέρνοντας το διχασμό. 
Στην ουσία πρόκειται για μια ομάδα φονταμενταλιστών, που καλλιεργεί τον σκοταδισμό στους κόλπους της Εκκλησίας. Σε κάθε περίπτωση αυτοί, οι λίγοι ακραίοι, πρέπει να αγνοηθούν και να απομονωθούν ώστε να ακυρωθούν στην πράξη τα διχαστικά τους σχέδια."
Το παραπάνω κείμενο μας πληροφορεί ότι στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών έγινε σήμερα διανομή φυλλαδίων εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Άρα, ο γνωστός "κατάσκοπος" της Κρήτης, κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, εφημέριος του Ναού του Αγίου Νικολάου, συνεχίζει το αντισυνοδικό του μένος, από το οποίο τρέφεται κιόλας. 
Ο συντάκτης του κειμένου, παρά το γεγονός ότι καταγγέλλει - και σωστά! - αυτή την πρακτική, αγνοεί μερικά βασικά πράγματα, που βέβαια δεν είναι και υποχρεωμένος να τα γνωρίζει γιατί δεν πάει και ο νους του. 
Πώς είναι δυνατόν να πάει ο νους του, π.χ., ότι οι θέσεις Γκοτσόπουλου είναι και θέσεις του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου. Κι όμως έτσι είναι. 
Και επίσης, όντως "πρόκειται για μια ομάδα φονταμενταλιστών, που καλλιεργεί τον σκοταδισμό στους κόλπους της Εκκλησίας", αλλά αυτοί δεν είναι "λίγοι ακραίοι" που "πρέπει να αγνοηθούν και να απομονωθούν ώστε να ακυρωθούν στην πράξη τα διχαστικά τους σχέδια."
Αυτοί οι πατρινοί - και όχι μόνον - φονταμενταλιστές είναι αρκετοί, ασχέτως - αν δεν εκδηλώνονται όλοι δημόσια - και πολύς "θρησκευόμενος" κόσμος τείνει ευήκοον ους στην ρητορική μίσους που έχουν επιλέξει ως τρόπο επικοινωνίας και ύπαρξης.
Π.Α.Α.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και έχει δίκιο ο κύριος Ανδριόπουλος. Δεν είναι δυνατόν να μοιράζονται φυλλάδια σε ναούς με φονταμενταλιστικό περιεχόμενο και ο μητροπολίτης να διαφωνεί! Πρέπει να οργανωθεί μια συντονισμένη δράση εναντίον του χριστιανικού φονταμενταλισμού στην Ελλάδα του σήμερα. Σαφώς και θα έχει απέναντί της αρκετούς της Συνόδου και αμέτρητους άλλους που δε θέλω να τους χαρακτηρίσω τώρα. Δεν είδατε την ποιότητα της τελευταίας τους απόφασης για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο; Γκρινιάζουν που δεν θα πάνε όλοι στη Σύνοδο και αυτοί που κλήθηκαν πηδάνε από το καράβι και παραιτούνται! Εύχονται οι εθνικισμοί και τα συμφέροντα να την ματαιώσουν και παράλληλα καυχώνται πως είναι η μόνη Εκκλησία της Οικουμένης ... Αυτής της αξίας είναι η ποιμαντική τους ... διαίρεση, απομόνωση και μισαλλοδοξία. Ο αρχιεπίσκοπος έχοντας κληρονομήσει και τους σούπερ πεφωτισμένους της χριστοδουλικής περιόδου δεν είναι ικανός να τους αντιμετωπίσει .
Μπαίνουν οι άνθρωποι στις ενορίες και αντί να γίνουν κοινωνοί του Θεού και του κόσμου κάποιοι ποιμένες πάνε να τους κάνουν μίζερους θρησκόληπτους. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα είναι πια χρέος να ειπωθούν και με το όνομά τους.

Ανώνυμος είπε...

ο πατρων προφανως δεν εχει την δυναμιν να επιβαλη κανονικα μετρα
διοτι αυτοι οι τυποι των κληρικων εχουν μοναδες κρουσεων οπαδων και δεν επιθυμει την συγκρουσιν και να διατηρησει το προφιλ του
φυσικα εις βαρος της προγραμματιζομενης πανορθοδοξου συνοδου

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ Π ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ
ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΚΗ ΟΔΟ
ΘΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ο ΛΑΘΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΡΑΣΣΩΝ ΤΙ ΤΩ ΔΙΑΒΟΛΩ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΝΟΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΩΣ
ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΦΗΜΕΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΝΤΥΠΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥ ΚΑΤ ΕΠΙΓΝΩΣΙΝ ΖΗΛΟΥ
ΤΕΛΙΚΑ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ ΤΗΝ ΘΕΣΙΝ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠ/ΠΑΥΛΟΥ
ΠΕΙΘΕΣΘΕ ΤΟΙΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΙΣ........ΑΥΤΟΙ ΑΓΡΥΠΝΟΥΣΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΥΜΩΝ
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ...... ΑΓΡΥΠΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΒΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
Αδελφος και συμπρεσβυτερος π μιχαηλ ιωαννου κυπρος

Ανώνυμος είπε...

Στη Θεσσαλονίκη πάντως ανάλογης εμβέλειας "αντιοικουμενιστές" με κηρύγματα της οκάς διανθισμένα με ασύλληπτη βλακεία κακολογούν άθλια επί έτη πολλά τον Πατριάρχη και όχι μόνο. Ο οικείος μητροπολίτης δεν ασχολήθηκε ούτε φάνηκε να του καίγεται καρφί. Σχετικά πρόσφατα -μετά την επίσκεψη αρμένιων κληρικών στη μητρόπολη- έβαλαν και τον ίδιο στο στόχαστρό τους και μόνο τότε ξύπνησε τρέχοντας σε δικηγόρους, χωρίς φυσικά και τούτος να έχει κάποιο προσόν ώστε να αντιμετωπίσει το χριστιανικό μουτζαχεντινισμό. Παράλληλα ομάδες κρούσης οπαδών είναι έτοιμες για έφοδο μόλις διαταχθούν. Αυτή είναι η ποιμαντική του λαού το σωτήριο έτος 2016 μ. Χ. στην απίθανη Εκκλησία της Ελλάδας που ανέλαβε και την επιτροπεία των Νέων Χωρών.

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως στην εκκλησια της ελλαδος επι ιερωνυμου κυριως οι επισκοποι
κινουνται σαν να μη υπαρχει ιερα συνοδος
που ακουστηκε μητροπολιτες πειραιως και οι συν αυτω να επικοινωνουν
απ ευθειας ανευ γνωσεως της ιερασ συνοδου με τα πατριαρχεια και να κρινουν αποφασεις οπως ο πειραιως για την καθαιρεση αρτεμιου

Ανώνυμος είπε...

anastasios. BlogSpot com
EΣΤΕΙΛΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΥΡΙΛΛΟΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΕΒΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Ένα ερώτημα του οποίου η απάντηση δεν είναι γνωστή αλλά θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να απαντηθεί.
Η πρόσφατη αποστολή της αντιπροσωπείας της μητρόπολης Πειραιώς στη Βουλγαρία ήταν εις γνώση της Συνόδου και του προέδρου της ή και των ιεραρχών κληρικών που μετείχαν εκτός της μητροπόλεως Πειραιώς ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠαΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ
ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ ΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ
ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΥΣ ΑΙΜΑ ΑΘΩΟΥ
ΚΑΙ ΑΠΕΛΘΩΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΔΙΟΤΙ ΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΤΕΡΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ
ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΑΝ ΜΟΝΑΧΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή την ώρα που ο ίδιος ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος διάβαζε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Αγία και Ιερά Σύνοδο της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Τριταίας, ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος μοίραζε φυλλάδια εναντίον της Συνόδου; Λιγάκι οξύμωρο;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ η τα αποδεχεται η δεν εχει την δυναμη να επιβαλη την ταξιν και ετσι
διαρει και βασιλευε εμεις να περναμε καλα ησυχα να κανουμε τις αρχιερατικες φιγουρες να υποβαλωμε τα σεβη μας στον οικουμενικον πατριαρχην και απο πισω να επιφερωμε τα βελη του πονηρου και ολα καλα

Ανώνυμος είπε...

Το μητροπολίτη το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το μπούγιο-6 με 7 διάκοι-και η προβολή!Όλα τα άλλα τα αφήνει σε άλλους!Ενίοτε δε απαντά σε πολιτικούς παράγοντες με σεντόνια ρητορικά και ανούσια με επαναλαμβανόμενες φράσεις,όπως άλλωστε και τα κηρύγματά του!!!

Ανώνυμος είπε...

Στην διοίκηση της Εκκλησίας γενικώς κυριαρχεί ένας υφέρπων πολιτικός αμοραλισμός, κυρίως δε στους φέροντες το αξίωμα του επαρχιούχου Επισκόπου. Αυτό είναι ξεκάθαρο δυστυχώς εδώ και χρόνια και στην Πάτρα, όπου κυριαρχεί ο φθόνος, ο καιροσκοπισμός, η άγρια εκκοσμίκευση με θρησκευτικό μανδύα, η έλλειψη εκκλησιαστικότητας, η ημιμάθεια, η υποκρισία, η επίπλαστη ευγένεια στους λαικούς και η απίστευτη αγένεια και σκληρότητα στους κληρικούς. Και το πιο επικίνδυνο είναι, πως όλ' αυτά καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθούν με έναν περίεργο θρησκευτικό ακτιβισμό, διανθισμένο μάλιστα με μετριώτατα φαμφαρώδη και αποτελούμενα σχεδόν εξ ολοκλήρου από "τσιτάτα" πομπώδη και εκφράσεις αρχαίζουσες (σαφή δείγματα ημιμάθειας και οψιμάθειας) κηρύγματα. Ο θεολογικός λαικισμός βασιλεύει, το "φαίνεσθαι" κυριαρχεί" και με το απροκάλυπτο ψεύδος επιστρατελυεται για να παρουσιαστεί μια ιδανική εικόνα, με σκοπό να προετοιμάσει την κενοδόξως επιθυμούμενη μελλοντική ΠΡΟΑΓΩΓΗ (όπως ακούγεται). Και σκέφτεται κανείς, υπάρχει ίχνος αυτοεπίγνωσης;. Όχι, μόνο τέλεια άγνοια της πραγματικότητας. Γι' αυτό και μη ζητάτε να καταλάβει τι γίνεται με την Μεγάλη Σύνοδο, ούτε να συνειδητοποιήσει τις συνέπειες της πολεμικής εναντίον της. άλλωστε δεν εξυπηρετεί και κάποιον από τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. Ούτε προβολή έχει, ούτε κάτι άλλο που θα εξυπηρετήσει στο μέλλον ...... Κρίμα ....

Related Posts with Thumbnails