Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΝΩΜΗ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΟΥΣΟΥΡΙ" ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Η στήλη Το Σήμαντρο της πατρινής εφημερίδας Η ΓΝΩΜΗ, στο φύλλο της 20ής Μαϊου 2016 (παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα), επαναφέρει το θέμα που πρώτη η Ιδιωτική Οδός έθεσε, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Ο ΚΟΣΜΟΣ της Πάτρας, σύμφωνα με το οποίο ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος φέρεται να είπε ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν ομοφυλόφιλος (είχε το “κουσούρι” γράφει κατά λέξη το δημοσίευμα) και “προτιμούσε να χειροτονεί ιερείς που είχαν το κουσούρι”. 
Για το θέμα απευθύνθηκα στην Ιερά Σύνοδο, η οποία παρέπεμψε το θέμα στον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, δια τα κατ' αυτόν, αλλά τίποτα δεν έγινε. Δείτε σχετικά εδώ
Καλώ τον κληρικό της Μητροπόλεως Πατρών να δώσει ένα τέρμα σ' αυτή την ιστορία, ζητώντας συγγνώμη για το ατόπημά του. Αν δεν το κάνει "έχουσι γνώσιν οι φύλακες"! 
Γιατί υπάρχει και ο δρόμος που μας υποδεικνύει ο κληρικός Κύριλλος Κωστόπουλος με ιδιόχειρο σημείωμά του προς τον επίσης κληρικό της Μητροπόλεως Πατρών π. Παναγιώτη Μεντζά: "Θα κινηθώ μέσω μηνύσεων". 
Το σχετικό σημείωμα αναδημοσιεύεται στη στήλη "Σήμαντρο", αλλά το έχει βάλει και η Ιδιωτική Οδός εδώ
Για το ίδιο θέμα δείτε και τις σχετικές αναρτήσεις μας: 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάζω το θάρρος και την επιμονή σου. Σύντριψε την αλαζονεία του Κ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό! Άκου να κατηγορείται ο Χριστόδουλος ότι είχε το κουσούρι.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αγαπητέ ανώνυμε; Τι θα συνέβαινε κι αν είχε το «κουσούρι»; Όλοι είμαστε αμαρτωλοί, το ξεχνάς αυτό; Σημασία δεν έχει ποια είναι τα πάθη του καθενός, αλλά η προσπάθεια που κάνει να τα ξεπεράσει. Και στο κάτω κάτω, τι μας αφορά αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος; Αυτό είναι καθαρά δικό του θέμα, δικό του και του πνευματικού του.

Κύριε Ανδριόπουλε, σε εκλιπαρώ, συνέχισε να πολεμάς όλον αυτόν τον θρησκευτικό σκοταδισμό που δεν έχει καμιά σχέση με την πίστη των Αποστόλων και των Πατέρων...

Related Posts with Thumbnails