Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ Φ. ΝΑΚΑΣ


Η πιανίστρια και συνθέτρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου της βιβλίου παρουσιάζει το καινούριο της έργο 12 + 1 Shells and Shadows, οργανικά κομμάτια για πιάνο και keyboards και κομμάτια για φωνή και πιάνο, πάνω σε θραύσματα ποίησης των W. Blake, J. W. Goethe, Ch. Baudelaire, F. G. Lorca κ.ά..
Τραγουδά η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στην Αίθουσα Συναυλιών ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ (Ιπποκράτους 41), στις 8:30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. 
Να σημειώσουμε εδώ ότι στις 21 Ιανουαρίου 2015 η διάσημη πιανίστρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου μας παρουσίασε στο Ωδείο Φ. ΝΑΚΑΣ το πρώτο έργο της για σόλο πιάνο, με τίτλο «12 Ορυκτά». Το έργο αυτό κυκλοφορήθηκε από τις εκδόσεις "Φίλιππος Νάκας" και εκτός από τις παρτιτούρες περιλαμβάνει και ψηφιακό δίσκο με την ίδια την συνθέτρια να ερμηνεύει το έργο της.
Τον περασμένο Οκτώβριο (2015) η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου παρουσίασε "Τα 12 Ορυκτά", σε μια συναυλία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.
Στο δεύτερο μέρος αυτής της συναυλίας η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση, με τη σοπράνο Δάφνη Πανουργιά, το "Ορυχείο" του Μίλτου Σαχτούρη, ένα κύκλο τραγουδιών πάνω σε ποίηση του μεγάλου ποιητή για τα 10 χρόνια από το θάνατό του, καθώς και ένα τραγούδι σε ποίηση του Δημήτρη Καλοκύρη.
Κι ακόμη, στις 23 Φεβρουαρίου 2016, πάλι στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε μια συναυλία με έργα έξι σύγχρονων ελλήνων συνθετών, εμπνευσμένα από τον Μάνο Χατζιδάκι ή αφιερωμένα σ' αυτόν ή έργα που άρεσαν στον συνθέτη, η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά και η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου ερμήνευσαν τρία τραγούδια A la maniere de Μ.Χ. (1998 - 2016) σε σύνθεση Αλ. Παπαστεφάνου και στίχους δικούς της και του Μ. Χατζιδάκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails