Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

MISA CRIOLLA ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ


Tου Σταυρού σήμερα, αγαπητοί συνοδίτες, και μ' αυτή την ανάρτηση θέλω να ευχηθώ θερμά στους δικούς μου εορτάζοντες: τον Σταύρο Ζουμπουλάκη, κράτιστο φιλόλογο, διευθυντή του ιστορικού περιοδικού Νέα Εστία και πρόεδρο του Ιδρύματος Βιβλικών Μελετών Άρτος Ζωής, και τον Σταύρο Γιαγκάζογλου, σπουδαίο θεολόγο του καιρού μας, Σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και διευθυντή του Επιστημονικού περιοδικού Θεολογία.
Τους αφιερώνω ένα απόσπασμα (τη Δοξολογία και το Πιστεύω) από την Λειτουργία του Ariel Ramirez Misa Criolla (1964). Πρόκειται για την ας πούμε ελληνική εκδοχή του έργου, η οποία ηχογραφήθηκε στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγ.Διονυσίου στην Αθήνα το 1989. Τραγουδάει ο  Γιώργος Νταλάρας και στα φωνητικά η Martha Μoreleon. Συμμετείχα στην ηχογράφηση - ήταν εμπειρία! - ως τενόρος της χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, που δίδασκε τότε ο Κωστής Κωνσταντάρας.
Το έργο διηύθυνε με το γνωστό πάθος του ο σήμερον επίσης εορτάζων Σταύρος Ξαρχάκος. 
Υπό την κραταιά σκέπη του Τιμίου Σταυρού ας είμαστε όλοι μας!
Υ.Γ. Το "Κύριε" από την Misa Criolla του Ramirez ερμήνευσε ο Γ. Νταλάρας και στην περίφημη συναυλία που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής και του Μεγάρου Μουσικής στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών και προκάλεσε την οργή των "ακραιφνών ορθοδόξων"! Πού να είχαν πάρει χαμπάρι - γιατί είναι και άμουσοι - ότι ακούστηκε και λατινοαμερικάνικη λειτουργία σε ορθόδοξο ναό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails