Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ


Aγαπητοί Νιχωρίτες και απανταχού φίλοι,

Το Νιχώρι τις παρούσες ημέρες προετοιμάζεται με ενθουσιασμό για την πανηγυρική επέτειο της μνήμης της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής, που θα λάβει χώρα στο φερώνυμο Αγίασμα την Δευτέρα 26Ιουλίου και ώρα 18:00.

Η Αγία Παρασκευή, μέσα σε κλίμα ευφορίας και προσμονής, θα ολοκληρώσει τις προσεχείς ημέρες τις απαραίτητες προετοιμασίες και θα υποδεχθεί πανέτοιμη στο ταπεινό της σπίτι, την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, που θα καταφθάσει μετά πάσης της Ακολουθίας Του για να χοροστατήσει στην Ιερή Ακολουθία της Παράκλησης. Έπειτα θα ακολουθήσει δεξίωση και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Για την εξυπηρέτηση των φιλακόλουθων προσκηνυτών θα διατεθεί λεωφορείο, το οποίο θα εκκινήσει από την πλατεία των Ταταούλων στις 16:45, από την Όπερα του Ταξείμ στις 17:00, από την αποβάθρα του Μέγα Ρεύματος στις 17:20 και επιστροφή στα ίδια.

Η Διοικητική Επιτροπή δίνει αγώνα για την διατήρηση των ηθών και των εθίμων του ρωμαίϊκου χαρακτήρα του χωριού. Μέσα στα πλαίσια της συστηματικής αυτής προσπάθειας, η μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής κάθε επόμενο έτος εορτάζεται και με πιο οργανωμένο τρόπο στο φερώνυμο Αγίασμα.

Το Νιχώρι θυμάται... Τις άγιες εκείνες ημέρες περασμένων δεκαετιών, όπου η Ρωμηοσύνη της Πόλεως συνήθιζε, κατά τον εορτασμό της μνήμης του εκάστοτε αγίου στα αναρίθμητα αγιάσματα της Κωνσταντινούπολης, που κουβαλούν τη δικιά τους περισπούδαστη ιστορία, μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών, με γλέντι που αποτελούνταν από ένα πλούσιο ρεπερτόριο πολίτικων τραγουδιών και χορών και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και νεολαίας, ολοκλήρωνε τον εορτασμό και έδινε υπόσχεση στον άγιο ότι και του χρόνου θα είναι εκεί.

Εφέτος, μετά από πολλές δεκαετίες για πρώτη φορά στο χωριό μας, ίσως και στην Πόλη μας, μετά την απόλυση θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από σχήμα χορευτών υπό τους γλυκούς και νοσταλγικούς ήχους λατέρνας κατασκευασμένης για το σκοπό αυτό, που θα μας ταξιδέψουν σε γνωστές πολίτικες αλλά και τουρκικές μελωδίες. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της İstanbul Ερωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2010 και θα χρηματοδοτηθεί από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Την διεύθυνση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο αγαπητός κ. Στέλιος Μπερμπέρης.

Εάν ο δρόμος σας πέσει εκείνη την ημέρα στο Νιχώρι θα χαρούμε πολύ να σας δούμε κοντά μας στον εορτασμό της μνήμης της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής.

Εις το επανιδείν,

Παναγιώτης Θωμόπουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ που μας ενοιαξε τι θα κανει ο πατριαρχης των Οικουμενιστών.

Ανώνυμος είπε...

Εμάς να δείς πόσο μας νοιάζει τι θα κάνει ή τι δεν θα κάνει(διότι δεν δύναται...) ο πάσα είς αντι-οικουμενιστής! Άντε πήγαινε σε καμμιά θάλασσα να δροσιστείς! Μη φοβάσαι, δεν θα το πούμε στον ζωικό-σωτηρικό-καντιωτικό-γερβασιακό(γιά Πατρινούς αυτό...) πνευματικό σου....

Ανώνυμος είπε...

έχεις και ενα δισεκκατομυριοστο καλού εσύ. δημοσιευεις που και πού τα αντιθετα προς τις αιρετικές απόψεις σου, σχόλια.
γι' αυτο σου λεμε και ενα δισεκκατομυριοστο μπράβο και σε καλούμε σε μετανοια πριν είναι αργα για την ψυχη σου.

Related Posts with Thumbnails