Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
Η χαρά μου είναι μεγάλη, αγαπητοί συνοδίτες, γιατί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής που πραγματοποιείται για 10η χρονιά στην Πάτμο, στο νησί της Αποκάλυψης, θα κάνουμε την Ιερατική Ποίηση.
Ο σπουδαίος μαέστρος, συνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Άλκης Μπαλτάς μετά το Τετράδιο του Πατριάρχη που παρουσιάσαμε το 2006, αποφάσισε να προχωρήσουμε και σε μια πρωτόπυπη εκδοχή της Ιερατικής Ποίησης, που πρωτοανεβάσαμε στην Πάτρα το 2007. Τα μελοποιημένα από σύγχρονους έλληνες συνθέτες ποιήματα των ορθοδόξων κληρικών και μοναχών θα εναλλάσσονται με κομμάτια κλασικών συνθετών που θα υπομνηματίζουν, τρόπον τινά, την ανάγνωση των επιλεγμένων ποιημάτων.
Μεταξύ άλλων θα ακουστεί και η ζ' ωδή από τον Κανόνα τον Ωφελιμότατο του π. Παναγιώτη Καποδίστρια (συλλογή Της αγάπης μέγας χορηγός), την οποία έχουμε παρουσιάσει επανειλημμένως με το Πολύτροπον.
Το βίντεο που αναρτούμε εδώ είναι από την εκδήλωση του συνόλου στο Κέντρο Δικανικών Μελετών του καθηγητή Κώστα Μπέη στην Αθήνα (2.6.2009).
Ερμηνεύει η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά, με τον Τάσο Σπηλιωτόπουλο στο πιάνο ως "ισοκράτη". Διαβάζει ο Δημήτρης Καραδήμας.
Στην Πάτμο το συγκεκριμένο κομμάτι θα παρουσιαστεί από ορχήστρα σε ενορχήστρωση του γνωστού μέλους από τον Άλκη Μπαλτά.
Περισσότερα για την Πάτμο προσεχώς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η κοπέλα έχει πράγματι πολύ αξιόλογη φωνή... Αλλά έχω μια απορία: Ποιός ακούει τέτοια μουσική; Και τί είδους μουσική είναι αυτή;

Related Posts with Thumbnails