Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ



Αρχίζει σήμερα το απόγευμα στις 6.30 στο Βόλο, στο Συνεδριακό Θεσσαλίας, το διεθνές συνέδριο με θέμα: Νεο-πατερική σύνθεση ή «Μετα-πατερική» Θεολογία: Το αίτημα της θεολογίας της συνάφειας στην Ορθοδοξία, το οποίο διοργανώνει η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Ορθοδόξων Σπουδών του Fordham University (Νέα Υόρκη), την Έδρα Ορθοδόξου Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Münster (Γερμανία) και το Ρουμανικό Ινστιτούτο Διορθοδόξου, Διαχριστιανικού και Διαθρησκειακού Διαλόγου (INTER) Cluj-Napoca.
Το συνέδριο αυτό, που θα διαρκέσει ώς την Κυριακή 6 Ιουνίου, εντάσσεται στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος της Ακαδημίας με γενικό θέμα: Η Ορθοδοξία στον 21ο αιώνα.

Στην Α΄ Συνεδρία, σήμερα, προεδρεύων θα είναι ο Παντελής Καλαϊτζίδης, Συντονιστής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών.
Την πρώτη εισήγηση θα κάνει ο π. Vladan Pericic, Καθηγητής Πατρολογίας, πρ. Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Βελιγραδίου, με θέμα: Λειτουργική θεολογία και συναφειακή θεολογία την πατερική εποχή και σήμερα.
Εν συνεχεία, ο Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. Γεώργιος Μαρτζέλος θα αναπτύξει το θέμα: Ο ρόλος της συναφειακής θεολογίας στην Ορθόδοξη παράδοση.

Το συνέδριο θα καλυφθεί ζωντανά από το διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι intv.gr στην ιστοσελίδα: www.intv.gr με ταυτόχρονη μετάφραση (ελληνικά-αγγλικά) και θα μεταδίδεται καθημερινά από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ορθόδοξη Μαρτυρία στην ιστοσελίδα: www.imdradio.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails