Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



Η μοναδική Μαρία Φαραντούρη, της οποίας η φωνή της έχει ταυτιστεί με αριστουργήματα της ελληνικής μελοποιημένης ποίησης, θα ερμηνεύσει το νέο συνθετικό έργο του Αιγιώτη Σάκη Παπαδημητρίου. Πρόκειται για μελοποιημένα αποσπάσματα «μουσικές λεπτομέρειες ενός ποιητικού πίνακα» από την ποιητική συλλογή της Κικής Δημουλά «Το τελευταίο σώμα μου», που πραγματεύεται ίσως τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον Άνθρωπο από τη στιγμή που γεννιέται: το χρόνο που περνάει, την απουσία , τη μοναξιά, το θάνατο.
Το έργο του Σάκη Παπαδημητρίου παρουσιάζεται σε πρώτη εκτέλεση σήμερα 21 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα Ποίησης, στις 9.00μ.μ στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πάτρας. Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Πατρέων και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πάτρας προς τιμήν της ποιήτριας Κικής Δημουλά με αφορμή τη βράβευσή της στις 12 Μαρτίου στο Στρασβούργο με το «Ευρωπαϊκό βραβείο λογοτεχνίας για το 2010».
Το έργο θα αποδώσει η Ορχήστρα Νυκτών εγχόρδων του Δήμου Πάτρας υπό τη διεύθυνση του Θανάση Τσιπινάκη. Αναφορά στο έργο της ποιήτριας και ιδιαίτερα στο «Τελευταίο σώμα μου» θα κάνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας, Γιάννης Παππάς. Τις ενορχηστρώσεις έχει κάνει ο Γιώργος Αναστασόπουλος, ενώ την επιμέλεια των κειμένων η Μαρία Παναγιωτακοπούλου.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για τον φίλο συνθέτη και φιλόλογο Σάκη Παπαδημητρίου, με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί στην Ιερατική Ποίηση, διότι ερμηνεύουν πια τη μουσική του τραγουδιστές του βεληνεκούς της Μαρίας Φαραντούρη. Αυτό σημαίνει δουλειά, αλήθεια και αγάπη. Και ο Σάκης Παπαδημητρίου τα διαθέτει αυτά τα ισχυρά όπλα. Τού εύχομαι κάθε επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails