Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

ΔΡΟΜΑΙΟΣ 5 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

Η στήλη Λόγου… δοκιμές στο σημερινό φύλλο της πατρινής εφημερίδας Η ΓΝΩΜΗ, αναφέρεται στον καιρό των bloggers. Ο συντάκτης θεωρεί ότι πρόκειται για «νέα μόδα που κερδίζει έδαφος καθημερινά», που έχει αξία ως «ιδιότυπος διάλογος», αλλά ενέχει και τον κίνδυνο της ανωνυμίας, αφού ο καθείς μπορεί να ρυπαρογραφεί και να υβρίζει ασυστόλως.
Εν συνεχεία, ο συντάκτης του σχολίου περιποιεί τιμή στην Ιδιωτική Οδό διότι αναφέρεται κριτικά σ’ αυτήν:
«Ένα αξιόλογο ιστολόγιο που ανακαλύψαμε προσφάτως, ψαγμένο όπως και ο δημιουργός του, είναι η Ιδιωτική Οδός του Παναγιώτη Ανδριόπουλου. Ο συμπολίτης αυτός είναι γνωστός για την ευφυΐα και την ευρυμάθειά του, που αντικατοπτρίζονται στα γραπτά του. Πρόκειται για έναν πλούτο κειμένων, που καθημερινώς ανανεώνονται, με μιαν ιδιαίτερη φροντισμένη και προσεγμένη μορφή. Ως προς το περιεχόμενο βέβαια, έχουμε ευρύτατη θεματολογία, αλλά και ενστάσεις: Οι θέσεις του εν πολλοίς είναι εξτρεμιστικές και εγείρουν κάθετες διαφωνίες, όταν μάλιστα ενίοτε διατυπώνονται και προκλητικά. Ωστόσο εξακολουθούμε να βρίσκουμε ενδιαφέρουσα την Ιδιωτική Οδό, αν μη τι άλλο για τα άψογα ελληνικά της…».
Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω θερμά τον συντάκτη της ΓΝΩΜΗΣ για τα εύφημα σχόλια του και κυρίως για το ότι βρίσκει κάπως …επικίνδυνη την Ιδιωτική Οδό. Άλλωστε την τακτική του δρομέα της Ιδιωτικής Οδού έχει χαρακτηρίσει γραπτώς ως «επικίνδυνη» διακεκριμένος συμπολίτης, με …ειδικό βάρος. Απαντώ προς πάντας με Ελύτη από την Ιδιωτική Οδό, γιατί δεν βρίσκω κάτι καλύτερο που να με εκφράζει τόσο:
«Ο μόνος δρόμος που μας απομένει τώρα είναι ο κίνδυνος… Στροφή λοιπόν όλο δεξιά και πρόσω καταπάνω στον κίνδυνο. Δεν γίνεται αλλιώς. Ή θα συνθηκολογήσεις και θα μείνεις από τους εδώθε ή θα περάσεις πέρα. Προσοχή. Κανένας μην λιγοψυχήσει. Θάρρος… Πρόσω ήρεμα προς το μη θολούμενον, το έτρεπτον, το γυμνόν, το φαίνον, το αυτώ καταληπτόν, το αναλλοίωτον».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς τον συντάκτη.
Εχοντας συνηθήσει να συνδιαλέγεστε κατά πλειοψηφία με πολιτικούς (τεχνίτες του εφικτού) , (το μαύρο άσπρο, ρόζ, κίτρινο αναλόγως τι βολεύει ) περιμένετε ολοι να δρούν και να συμπεριφέρονται παρομοίως.ΜΠΡΑΒΟ στον Παναγιώτη για την εξτρεμιστική συμπεριφορά του .Ουαί δε υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί

Ανώνυμος είπε...

δασκαλε χθες εμαθα για την ιστοσελιδα σου απο τοπικη εφημεριδα σε σχολιο συναδελφου σου και πρωην καθηγητη μου. εχω μπερδευτει ομως λιγακι. απο τη μια τον κατηγορεις και απ οτι ξερω και ο ιδιος κανει το ιδιο, και απο την αλλη ο ενας κολακευει τον αλλον. ειλικρινα εχω μπερδευτει. περιεργη σχεση!παντως συγχαρητηρια για τη προσπαθεια.με προβληματισαν ομως οι διαφοροι υπαινιγμοι για τις σεξουαλικες σου προτιμησεις και σε αλλα site ...

Ανώνυμος είπε...

Η Ανωνυμία είναι γένους Θυληκού!!!

panagiotisandriopoulos είπε...

Aγαπητέ μου πρ. μαθητά,
Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Δεν κατηγορώ κανένα. Απλώς επισημαίνω, ενίοτε με δριμύτητα, δεν το αρνούμαι, την πραγματικότητα. Προσπαθώ να μην αδιαφορώ, να μην δέχομαι αμασητί ό,τι προσπαθούν οι άλλοι να μου επιβάλλουν, από την παρουσία τους μέχρι τις πράξεις τους. Με ενδιαφέρει η καλλιέργεια του κριτικού πνεύματος και φυσικά όλα αυτά επώνυμα και σταράτα. Προφανώς κάποιοι ενοχλούνται. Όπως οι ανώνυμοι ρυπαρογράφοι, οι οποίοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι "ετόλμησα" να αμφισβητήσω τον τέως βολευτή τους. Τι να γίνει; Αναλαμβάνω το κόστος των πράξεών μου. Όταν γράφω γνωρίζω ότι θα προασπαθήσουν να με σπιλώσουν, αλλά δεν μπορώ να είμαι όμηρος του συμφέροντος και του βολέματος. Η αλήθεια έναντι θανάτου δίδεται, που λέει κι ο ποιητής.
Χαίρε!

Related Posts with Thumbnails