Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Συναυλία με live electronics και αυτοσχεδιασμό

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, ώρα 21.30 στο Λιθογραφείον της Πάτρας (Μαιζώνος 172Β)
οι Tim Ward, Σοφία Καμαγιάννη & Δώρα Παναγοπούλου παρουσιάζουν αυτοσχεδιαστικά ηχητικά τοπία που δημιουργούνται με την επεξεργασία μέσω υπολογιστή ζωντανών ήχων και προηχογραφημένου υλικού. Yλικό που μπορεί να είναι ηχογραφήσεις από την καθημερινότητα της πόλης, από τη φύση, από δραστηριότητες ανθρώπων, από συγκεκριμένους υπαρκτούς χώρους. H επεξεργασία όλων αυτών και η διάχυση του ήχου στον χώρο, που γίνονται ζωντανά, μας προσκαλούν σε μία διαφορετική ανάγνωση της πραγματικότητας· σε μία ηχητική διερεύνηση πραγματικών και φανταστικών ηχητικών κόσμων καθώς και της μεταξύ τους, δυσδιάκριτης, διαχωριστικής γραμμής.
Διοργάνωση : Σπίζα

Το σωματείο ΣΠΙΖΑ συστάθηκε στην Αθήνα το 2003, είναι μη κερδοσκοπικό και έχει στόχο την προώθηση και προβολή των τεχνών, κυρίως της μουσικής. Μέλη του είναι καλλιτέχνες αλλά και άνθρωποι που αγαπούν και στηρίζουν την τέχνη. Η ΣΠΙΖΑ διοργανώνει εκδηλώσεις που πραγματοποιούν τα μέλη της ή προσκαλεί άλλους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν κάποιο έργο. Στα λίγα χρόνια της παρουσίας του το σωματείο έχει παρουσιάσει τις εξής εκδηλώσεις: τη μουσική παράσταση «RabilaCo» (2003, Χοροροές) τη συναυλία «Τραγούδα λοιπόν, μη σκεπάζεις τη φωνή σου με τα χέρια» (2004, Άλεκτον) τη μουσική παράσταση «2 πολύτεχνα έργα» (2006, Θέατρο Σημείο, θέατρο Φούρνος) και τη μουσική παράσταση «The Storytelling Project» (2006, θέατρο Πτωχοκομείο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πάτρα, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» και θέατρο Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος).
Οι Σοφία Καμαγιάννη, Δώρα Παναγοπούλου και Tim Ward αποτελούν ιδρυτικά μέλη της Σπίζα. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της μουσικής παράστασης «The Storytelling Project» (στο οποίο συμμετείχαν και άλλοι καλλιτέχνες), είναι η δεύτερη φορά που και οι τρεις μαζί παρουσιάζουν δουλειά τους στην Πάτρα, αυτή τη φορά σε συναυλία.
To «Γύρω και πέρα από τα ηχοτοπία παρουσιάστηκε στο Μικρό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2007.
Η Σοφία Καμαγιάννη έχει επανειλημμένως παρουσιάσει δουλειά της στην Πάτρα, τόσο ως συνθέτις (με μουσικές και για θεατρικές παραστάσεις) όσο και ως σολίστ στο πιάνο. Έχει μάλιστα εμφανιστεί πολλές φορές με την Άννυ Ονουφρίου, ερμηνεύοντας τραγούδια για φωνή και πιάνο. Η Δώρα Παναγοπούλου, σημαντική επίσης νέα δημιουργός, έχει καταρτίσει τον κατάλογο των έργων της πατρινής συνθέτριας Ελένης Οικονομοπούλου. Από κοινού πραγματοποίησαν στο Γ' Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σειρά εκπομπών με έργα συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails