Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Σε κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Πατρών για τα Μ.Μ.Ε. της τοπικής Εκκλησίας, υπάρχει αναφορά στον ιδρυτή του ραδιοφωνικού και του τηλεοπτικού σταθμού π. Μιχαήλ Καραμπατάκη. Για την παρουσία στο Διαδίκτυο δεν φαίνεται ο ιδρυτής ή έστω ο εμπνευστής: «Αργότερα άρχισε η λειτουργία της Ιστοσελίδας της Εκκλησίας των Πατρών». Φαίνεται ότι οι σημερινοί «υπεύθυνοι» έχουν ξεχάσει ποιος τη δημιούργησε. Ας φρεσκάρουν τη μνήμη τους ανατρέχοντας στα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος του έτους 2000. Εκεί θα δουν ότι εκτός του τότε Πρωτοσυγκέλλου (τυπική η αναφορά) υπεύθυνος (δική του η ιδέα, ο σχεδιασμός και η «φιλοσοφία» του σάιτ) ήταν ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος, υπεύθυνος, επίσης, επί σειρά ετών για τον Τηλεοπτικό σταθμό της Μητροπόλεως ΛΥΧΝΟΣ. Γιατί κι αυτό θέλουν να το ξεχάσουν οι «άγιοι διευθυντές».
Στο ίδιο κείμενο διαβάζω: «Το κόστος της λειτουργίας των Μ.Μ.Ε. της Εκκλησίας εξ ολοκλήρου έχει αναλάβει με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου μας η Ιερά Μητρόπολης (Ρ/Σ, Τ/Σ και Ιστοσελίδα)».
Πρώτη παρατήρηση: Διορθώστε αγαπητοί την ανορθογραφία στη λέξη «Μητρόπολης» - και επί τη ευκαιρία «εξελέγη» και όχι «εξελέγει» ο νέος Αρχιεπίσκοπος.
Δεύτερη παρατήρηση: Αν η Μητρόπολις έχει αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας των Μ.Μ.Ε. τι έχει γίνει με την Ανώνυμη Εταιρεία που ίδρυσε ο σημερινός « ακούραστος ηνίοχος» των Μ.Μ.Ε.;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΥΦΙΛΗΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΛΗ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΡΤΗ; ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ; ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ; ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ "Ο ΑΡΙΣΤΟΣ"; ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;...ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ BLOG ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΠΙΣΤΗΜΗ" ΣΟΥ;

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ μου ανώνυμε,

Αν έχεις προσέξει γράφω κάθε φορά για πράγματα συγκεκριμένα. Αν επ' αυτών έχει κανείς ένσταση ας την καταθέσει. Δεν μηδενίζω πρόσωπα και καταστάσεις. Αναφέρομαι σε ενέργειες και τακτικές. Με στοιχεία πάντα.

None είπε...

Παναγιώτη,

πρόσω ολοταχώς! Όλοι ξέρουμε την πνευματική σου πρωτοκαθεδρία μες στην Πάτρα. Ευτυχώς υπάρχεις εσύ!...

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ μου none,

Εκλαμβάνω το σχόλιό σου ως λεπτή και εύστοχη ειρωνεία! Πρωτοκαθεδρία! Άπαγε της βλασφημίας. Δέχομαι το "πρόσω" γιατί με εκφράζει και με παραπέμπει στο "ΠΡΟΣΩ ΗΡΕΜΑ" του ποιητή της Ιδιωτικής Οδού.

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

Φίλτατε Παναγιώτη,
καλά κάνεις και δείχνεις την αχσετολογία της Ι.Μ.Πατρών. Απορώ πως οι αναγνώστες του ιστολογίου είναι τόσο φανατικοί χωρίς να κοιτάξουν να δουν τα ολοφάνερα! Εσύ μιλάς για γεγονότα και σου απαντάνε, που δεν είναι αρμοδίοι, σε ο,τι αφορά την προσωπικότητά σου!
καλή συνέχεια για σένα, και καλή φώτιση για όλους μας!

Related Posts with Thumbnails