Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΤΟ "ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΟΝΑΝΟΥ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ ΥΠΟΘΕΣΗ...

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Ο Άρης Δημοκίδης στη σελίδα του mikropragmata.lifo.gr σχολίασε τον αποσχηματισμό του Ανδρέα Κονάνου και περιέγραψε συνοπτικά τις αντιδράσεις για την απόφασή του να πετάξει τα ράσα, κατά το κοινώς λεγόμενον.

Ο Άρης Δημοκίδης μου κάνει την τιμή να δημοσιεύσει τις απόψεις μου για το "φαινόμενο Κονάνου", αν και δεν τις συμμερίζεται, όπως γράφει. Ιδού το σχετικό απόσπασμα.

Και κάποιοι, όπως ο θεολόγος Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος (επικριτής του Κονάνου εδώ και χρόνια για λόγους που κατανοώ αλλά δεν συμμερίζομαι) ένιωσαν δικαιωμένοι. 
Σχολίασε στο μπλογκ του Ιδιωτική Οδός: «Έχω γράψει επανειλημμένως για τους δύο κορυφαίους εκπροσώπους του εκκλησιαστικού λαϊκισμού και της θεολογίας της ατάκας, δηλ. τον κληρικό Χαράλαμπο Παπαδόπουλο (Λίβυο) και τον σήμερα αποσχηματισθέντα Ανδρέα Κονάνο. Όταν έγραψα για τον Λίβυο κάποιοι με εγκάλεσαν: «Ο Λίβυος δεν είναι Κονάνος», μου είπαν κατηγορηματικά! Είναι άλλο επίπεδο! Νομίζω ότι σήμερα τους απαντάει ο ίδιος ο Λίβυος με το σχόλιό του στον τοίχο του fb του Κονάνου: Βέβαια “θα σ’ αγαπάμε” γιατί όπως μας είπες σήμερα Ανδρέα Κονάνο, πέρασες ζάχαρη (!) είκοσι χρόνια σαν παπάς! Ταξιδάκια, χλιδή, δόξα, γνωριμίες, πάση τη κτίσει, κι όλα αυτά επειδή ήσουν παπάς!» 
Με προηγούμενη αφορμή ο κ. Ανδριόπουλος είχε γράψει: 
«Ο κληρικός Ανδρέας Κονάνος είναι ίσως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του εκκλησιαστικού λαϊκισμού. Λιγωτικός συναισθηματισμός, κολακεία των μαζών, θεολογία της ατάκας, χριστιανισμός “του χαμόγελου” τα κύρια χαρακτηριστικά του. Ως αναθρεμμένος στις χριστιανικές οργανώσεις δεν μπορεί να ξεφύγει από την νοοτροπία τους. Απλώς την εξελίσσει και την κάνει ελκυστική για οπαδούς, ανάλογους αυτών των οργανώσεων, που μοιάζουν πιο “προοδευτικοί”. Το point είναι το ίδιο: Η χειραγώγηση του κοσμάκη, ο οποίος, βέβαια, φέρει ακεραία την ευθύνη για τις επιλογές τύπου Κονάνου. Όταν έλθει – φευ! – η απογοήτευση, θα αρχίσει τις οιμωγές σαν και τώρα… Ευτυχώς, ο Χριστός γκρέμισε τα είδωλα όλων των εποχών! Και αυτό του π. Κονάνου. Οριστικά και αμετάκλητα!»
Και τώρα τα ...επίλοιπα της αναγνώσεως του "φαινομένου Κονάνου".
Χειροτονήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος χειροτόνησε κάμποσους οργανωσιακούς εκεί γύρω στο 2000. Ο Κονάνος ανήκε στον "Σωτήρα" και δίδασκε ως θεολόγος στο σχολείο του "Σωτήρα", την "Ελληνική Παιδεία". 
Η εφεύρεση της "Παναγίας της Γάλαξα" από τον Κονάνο είναι μια υπόθεση που έχει και σημαντικές οικονομικές παραμέτρους! Θα δώσει ποτέ εξηγήσεις για το τι έκανε με αυτή την υπόθεση; Για ποιο λόγο την κατασκεύασε, πώς την εξέλιξε και γιατί, τελικά, την εγκατέλειψε; 
Φυσικά οι ανά τον κόσμο περιοδείες του Κονάνου για να μιλήσει, ως "δεινός ιεροκήρυξ", έχουν επίσης ενδιαφέρουσες οικονομικές πτυχές. Μέχρι πριν από λίγους μήνες περιόδευε στην Αμερική, υπογράφοντας, μετά τις ομιλίες του, εκατοντάδες βιβλία του στους πολυπληθείς θαυμαστές του. 
Τι αλήθεια "ανάγκασε" τον Α. Κονάνο να αφήσει μια "λαμπρή" ιερατική "καριέρα"; Αφού το ...επιχειρηματικό του μοντέλο απέδιδε! 
Η συνέχεια προσεχώς...

12 σχόλια:

Μαρία είπε...

Κύριε Ανδριόπουλε,
αναφέρετε πως
"Χειροτονήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος χειροτόνησε κάμποσους οργανωσιακούς εκεί γύρω στο 2000. Ο Κονάνος ανήκε στον "Σωτήρα" και δίδασκε ως θεολόγος στο σχολείο του "Σωτήρα", την "Ελληνική Παιδεία"."

Το λέτε σαν να πρόκειται για κάτι αρνητικό. Μπορείτε να αναλύσετε για μας, που δεν ξέρουμε, τι αρνητικό έχει η χειροτονία από τον τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο; Και ποιό το αρνητικό του να ανήκει κάποιος στον Σωτήρα;

Είμαι 20 χρονών και δεν γνωρίζω.

Ανώνυμος είπε...

Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Γάλαξας της Θαλασσοκρατούσας, το οποίο ιδρύθηκε στο Γαλαξείδι Φωκίδος το 1991, με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, βρίσκεται στην κορυφή της γραφικής χερσονήσου «Τράχηλας», μόλις 2 χιλ. έξω από το όμορφο Γαλαξείδι.

Στο ισόγειο του μεγαλοπρεπούς κτηρίου υπάρχει και το παλαιοχριστιανικό παρεκκλήσι του Ευαγγελιστού Λουκά και γύρω από αυτό το Αρχονταρίκι για την φιλοξενία των προσκυνητών, τα γραφεία, η έκθεση, το κελί – ησυχαστήριο του ευεργέτου του Ιερού Προσκυνήματος Πατρός Ανδρέα Κονάνου, τα κελιά των κληρικών με την τραπεζαρία, την κουζίνα και τους άλλους βοηθητικούς χώρους, που δίνουν τη δυνατότητα για τη λειτουργία στο μέλλος ενός μοναστηριού. Μεγάλη ευλογία αποτελεί άλλωστε, η απόφαση του Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Κονάνου, να εγκαταβιώσει μαζί με την μελλοντική Συνοδεία του, στο ιερό αυτό μέρος.

https://www.monastiria.gr/iero-proskinima-panagias-galaxas/

Το Ιερό αυτό Καθίδρυμα θεμελιώθηκε στις 13/7/2002 και στις 13/10/2005 έγιναν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Ευαγγελιστού Λουκά από τον Πρωτοσύγγελο της Ιεράς Μητροπόλεως και τον σεβαστό Πατέρα Ανδρέα Κονάνο.

Μεγάλη τιμή και ευλογία αποτελεί για το Σωματείο η απόφαση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη και Σεβαστού Πατέρα κ. Ανδρέα Κονάνου, να εγκαταβιώσει μαζί με την Συνοδεία τουστα Ιερά Σκηνώματα της Παναγίας Γάλαξας της Θαλασσοκρατούσας γι’αυτό και με ιδιαίτερη χαρά το Σωματείο προσέφερε στον Πατέρα Ανδρέα την επ’ αόριστο χρήση όλων των μέχρι τώρα ανεγερθέντων κτηριακών εγκαταστάσεων της Παναγίας της Γάλαξας.

https://fokidatv.blogspot.com/2012/08/blog-post_6821.html

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που γράφετε για Κονάνο και "Παναγία Γάλαξα" τα ερευνήσατε; Που γράφει πως την κατασκεύασε ο ίδιος;

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο του Λασκαράτου αναφέρεται στο κείμενό σας για τον Κονάνο

https://roides.wordpress.com/2020/08/25/25aug20/

Ανώνυμος είπε...

π. Ανδρέας Κονάνος
Σύμβουλος Διατροφής

https://www.teleiadiatrofi.gr/index.php?page=contact

Ανώνυμος είπε...

Επιστολή στήριξης στον π Ανδρέα Κονάνο στέλνουν Εκπρόσωποι του Παλαιού Ημερολογίου αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχτηκε μετά την απόφαση του να παραιτηθεί από Ιερέας.

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/ekprosopi-tou-paleou-stirizoun-p-andrea-konano-i-epikrites-tote-se-kanakevan-gia-na-milisis-sto-nao-tous/

Ανώνυμος είπε...

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι τον πρόβαλαν στην 'Ελληνικη Παιδεία' και τι κρυβόταν ΠΙΣΩ από την 'επιτυχημένη' δράση του Κονάνου εκεί ...

Ανώνυμος είπε...

Ας αφήσουμε τα λόγια τώρα και ας κάνουμε μια προσευχή για τον άνθρωπο, την Εκκλησία και τους εαυτούς μας... Ο Θεός ξέρει γιατί επιτρέπει κάποια πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη μη χαίρεσαι. Πτώσεις έχουμε όλοι...

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα θα ξεχαστεί.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο να γράψετε.
Έφυγε απο τον κλήρο και δεν μας αφορά τι θα κάνει από δω και πέρα.

Ανώνυμος είπε...

Ανήκε στο Σωτήρα; Ήταν δηλαδή μέλος της αδελφότητας παλαιά;
Δεν νομίζω. Να προσέχουμε τι γράφουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα ξερεις καλα.
Δεν τον διαφημιζε κανεις στην Ελληνικη Παιδεια και τοτε ηταν στην αρχη της ιερωσυνης του πουχε σωα τα πνευματικα φρενα!
Αμεσως βρηκες να σταθεις στο κομπλεξ σου με τα σχολεια αυτα.

Related Posts with Thumbnails