Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΜΕΝΙΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΚΟΜΙΤΑΣ (ΦΩΤΟ)


Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στον Καθολικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στο κέντρο της Αθήνας, μιας ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη στα 150 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Αρμένιου συνθέτη και διανοούμενου Αρχιμανδρίτη Κομιτάς (1869-1935). 
Αντιπροσωπευτικά χορωδιακά έργα του Κομιτάς παρουσίασε η χορωδία "Αγκόπ Παπαζιάν" του Χαμασκαϊν υπό την διεύθυνση του Μικιρντίτς Κρικοριάν. 
Προλόγισε και παρουσίασε τον βίο και το έργο του Κομιτάς η κα Λιλίτ Βαρτανιάν. 
Στον κατάμεστο Ναό του Αγίου Διονυσίου, το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων ήταν η επιβράβευση για την χορωδία και τον μαέστρο. 
Η διοργάνωση ήταν του Περιφερειακού Συμβουλίου Χαμασκαϊν.
Ήταν αναμφισβήτητα μια ουσιαστική εκδήλωση, που ανέδειξε την μεγάλη προσωπικότητα του Αρχιμ. Κομιτάς, αλλά και την πλούσια παράδοση του λαού των Αρμενίων.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το πρόγραμμα της συναυλίας, με θρησκευτικούς ύμνους και τραγούδια της λαϊκής παράδοσης, ευφάνταστα εναρμονισμένα και επεξεργασμένα από τον Αρχιμ. Κομιτάς. 
Δείτε, επίσης, στην Ιδιωτική Οδό το εξαιρετικό κείμενο του Γιώργου Βλαντή: Η αρμενική παράδοση και ο Αρχιμανδρίτης Κομιτάς


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Σάς ευχαριστουμε πάρα πολύ για τα υπέροχα σχόλιά σας και που παρευρεθηκατε στην εκδήλωση μας Ευχόμαστε να γίνει η εκδήλωση αυτή αρχή μιας όμορφης συνεργασίας.

Elias Yiannopoulos είπε...

Μπράβο σας για την παρουσίαση της τιμητικής εκδήλωσης για τον πατριάρχη της Αρμένικης λαικής μουσικής,αρχιμανδρίτη Κόμιτας.Είναι πολύ σημαντικό που τον κάνετε γνωστό και στην Ελλάδα,όπου δυστυχώς τιτάνιες μορφές του παγκόσμιου πολιτισμού παραμένουν εντελώς άγνωστες.

Related Posts with Thumbnails