Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΤΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 παρουσιάστηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταρείας - Ωδείο Πατρών, η νέα ποιητική συλλογή της Ιουλίτας Ηλιοπούλου "Το Ψηφιδωτό της Νύχτας" (εκδόσεις ύψιλον).
Την εκδήλωση χαιρέτισε η Καλλιτεχνική διευθύντρια της Φιλαρμονικής, Βασιλική Φιλιππαίου, καθώς εντασσόταν στο πλαίσιο του Μουσικού Μαΐου που διοργανώνει κάθε χρόνο η Φιλαρμονική Εταιρεία.
Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος Μαίρη Σιδηρά και διαβάστηκε κείμενο του ποιητή-μεταφραστή Βασίλη Ρούβαλη. 
Με την Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η οποία διάβασε ποιήματα από την συλλογή της, συνομίλησε ο φιλόλογος- ποιητής Γιάννης Η. Παππάς, ενώ υπήρξαν και παρεμβάσεις του κοινού. 
Μελοποιημένα ποιήματα της ποιήτριας από τον συνθέτη Γιώργο Κουρουπό ερμήνευσε η Δάφνη Πανουργιά, με τον Τάσο Σπηλιωτόπουλο στο πιάνο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και ποιητές της Πάτρας: Γιώργος Κοζίας, Σπύρος Βρεττός, Γιάννης Χρυσανθόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου, αλλά και συγγραφείς: Χρήστος Μούλιας, Κώστας Μπουλμπασάκος κ.α.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν: το Λογοτεχνικό ηλεκτρονικό περιοδικό Διαπολιτισμός, η Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών, οι Εκδόσεις Ύψιλον, και το Βιβλιοπωλείο Discover Bookstore, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails