Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η ΙΟΥΛΙΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Σήμερα, Παρασκευή 10 Μαΐου στις 9 το βράδυ παρουσιάζεται στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταρείας - Ωδείο Πατρών (Ρήγα Φεραίου 7), η νέα ποιητική συλλογή της Ιουλίτας Ηλιοπούλου "Το Ψηφιδωτό της Νύχτας" (εκδόσεις ύψιλον, σ. 64, 2018). 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Μαίρη Σιδηρά, φιλόλογος και Βασίλης Ρούβαλης, ποιητής-μεταφραστής.
Με την Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα συνομιλήσει ο φιλόλογος- ποιητής Γιάννης Η.Παππάς. 
Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα της ποιήτριας από τον συνθέτη Γιώργο Κουρουπό. 
Τραγούδι: Δάφνη Πανουργιά 
Πιάνο: Τάσος Σπηλιωτόπουλος 
Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα διαβάσει ποιήματά της. 
Διοργάνωση: Λογοτεχνικό ηλεκτρονικό περιοδικό ΔιαπολιτισμόςΦιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών, Εκδόσεις Ύψιλον, Βιβλιοπωλείο Discover Bookstore. 
Με την υποστήριξη του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών. 
Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του Μουσικού Μαΐου που διοργανώνει κάθε χρόνο η Φιλαρμονική Εταιρεία.


Το Ψηφιδωτό της Νύχτας  είναι το όγδοο ποιητικό βιβλίο της Ιουλίτας Ηλιοπούλου που περιλαμβάνει σαράντα οκτώ ποιήματα με κεντρικό θεματικό άξονα τη νύχτα με τις πολλές φωνές της, με την κυριολεκτική, αλλά και μεταφορική σημασία της. Τα γράμματα του αλφαβήτου, σαν άλλες ψηφίδες εννοιών και αισθήσεων, προσδιορίζουν την κάθε νύχτα: Τη θαλασσινή νύχτα του τέλους του καλοκαιριού, τη νύχτα μες στους κινδύνους της πόλης, τη νύχτα στη μοναξιά του σπιτιού, τη νύχτα της ερωτικής επιθυμίας, αλλά και τη νύχτα του αιώνα, τη νύχτα όπου κάθε δίκιο και αξία δοκιμάζονται.


Αύριο Σάββατο 11 Μαΐου στις 11:30 το πρωί, στον χώρο του βιβλιοπωλείου Discover (πεζόδρομος Βούρβαχη 3), η Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα αφηγηθεί στα παιδιά το παραμύθι της «Η Πράσινη Σκουφίτσα», ένα μουσικό, οικολογικό παραμύθι, με ζωγραφική του Γιάννη Κόττη (εκδόσεις ύψιλον). 
Η Δάφνη Πανουργιά με την συνοδεία του Τάσου Σπηλιωτόπουλου στο πιάνο, θα τραγουδήσει τραγούδια από την «Πράσινη Σκουφίτσα» σε μουσική του Γιώργου Κουρουπού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails