Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

117 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ



Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
«Η σχέση της σημερινής Περιφέρειας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις υπόλοιπες δεκατρείς Μητροπόλεις και τις Μονές της Αττικής δεν είναι ευκαιριακή αλλά βασίζεται από την πρώτη στιγμή σε γόνιμη και σταθερή συνεργασία» υπογράμμισε, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ερωτηθείσα σχετικά μετά από την τελετή του αγιασμού και της κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για την έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του «Ιωνικού Κέντρου» της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. «Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ έχουμε διαθέσει για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας, για υποδομές που αφορούν στον συνάνθρωπο, κατασκηνώσεις, για τη διάσωση και ανάδειξη του βυζαντινού πολιτισμού αλλά και την επικοινωνία του θρησκευτικού τουρισμού. Χρηματοδοτούμε με 5 εκατομμύρια ευρώ το Ιωνικό Κέντρο», είπε η Ρένα Δούρου, υποψήφια και πάλι για την Περιφέρεια Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές. 
Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα η Περιφέρεια Αττικής έχει δώσει στην Εκκλησία πάνω από 117 εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν: στην ανέγερση Μουσειακού Κέντρου Πολιτιστικών Προϊόντων στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, αλλά και σε εργασίες ανακαίνισης σε ιστορικούς ναούς και μονές των Αθηνών όπως το εκκλησάκι του Αγίου Ελισσαίου στην Πλάκα (ενορία του Παπαδιαμάντη), τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ψυρρή, το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, καθώς και σε σημαντικά ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής όπως το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) και το Ίδρυμα «Μ. Κόκκορη». Επίσης στήριξε με χρηματοδότηση ιερό ναό ακόμη και στα Κύθηρα (σ.σ. Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα στο Λιβάδι Κυθήρων), αλλά και στα Μέγαρα και στην Κερατέα. 
Κατόπιν αυτών τίθεται το ερώτημα: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Εκκλησίας, όπως διατείνονται μητροπολίτες, θεολόγοι και πιστοί; Είναι «άθεη» μια κυβέρνηση που ενισχύει τόσο πολύ το έργο της Εκκλησίας; Και μιλάμε μόνο για την Περιφέρεια Αττικής. Φαντασθείτε τι συμβαίνει και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Μιλάμε για δισεκατομμύρια προς την Εκκλησία, το έργο της οποίας ενισχύουν και οι τοπικοί Δήμοι. 
Κι ακόμα: Για ποιον «χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας» κόπτονται οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ δεν μιλάμε ούτε για την μισθοδοσία του κλήρου ούτε για την «περίφημη» εκκλησιαστική περιουσία. Εδώ μιλάμε για μια τεράστια χορηγία του Κράτους προς δράσεις της Εκκλησίας, έτσι που ο «χωρισμός» να μοιάζει ουτοπία!… 
Αν είναι έτσι οι «άθεοι» κυβερνώντες, πώς είναι οι «ένθεοι»; 
Αν είναι έτσι οι «αριστεροί και άθεοι», πώς είναι οι «συντηρητικοί και θρησκευόμενοι»; 
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες! 
Υ.Γ. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φαίνεται πως κάνει καλά την δουλειά του… Αθόρυβα και σιωπηρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails