Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Η ΜΟΝΡΟΕ ΚΑΙ Ο ΠΙΡΑΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΗ ΣΤΟ FAUST BAR


Ήταν αναμφίβολα ένας εξαιρετικά επιτυχημένος κύκλος δραματοποιημένων συνεντεύξεων - συναντήσεων του μεγάλου δημοσιογράφου και συγγραφέα Αλέκου Λιδωρίκη (1907-1988) με μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα. 
To FAUST Bar-Theatre-Arts, σε συνεργασία με τη σύζυγο του συγγραφέα, Ζωζώ Λιδωρίκη, την Κίρκη Καραλή (σκηνοθετική επιμέλεια) και τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη (μουσική επιμέλεια) παρουσίασαν τέσσερις μοναδικές βραδιές, αναβιώνοντας σκέψεις και λόγια διάσημων και σημαντικών ανθρώπων με τη συμβολή σπουδαίων ηθοποιών.
Ο κύκλος ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 με την παρουσίαση των συνεντεύξεων του Λιδωρίκη με τον Λουίτζι Πιραντέλο και την Μέριλιν Μονρόε.  
Αλέκος Λιδωρίκης ο Πέρης Μιχαηλίδης, ο Μάνος Βακούσης ως Λουίτζι Πιραντέλο και η Μέριλιν Μονρόε σαρκώθηκε από την Θεοδώρα Τζήμου. 
Τους ηθοποιούς συνόδευσαν επί σκηνής η Δάφνη Πανουργιά στο τραγούδι και ο Γιώργος Καλκάνης στο πιάνο. Ερμήνευσαν δύο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από την θρυλική παράσταση "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε", που ανέβηκε στην Αθήνα του 1960, και τραγούδια της Μέριλιν Μονρόε που έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Στα τραγούδια αυτά, σε μια jazz εκδοχή, συμμετείχε και ο Χρήστος Καλκάνης στο κλαρινέτο.
Σχεδιασμός Βίντεο: Νικόλας Μακρής.

«Ένα απόγευμα του Ιουνίου 1947 πρωτοείδα την Μαίρυλιν Μονρόε στα στούντιο της «ΦΟΞ»,
απάνω στο Μπέβερλυ Χίλλς του Λος Άντζελες… Είκοσι χρόνων ήταν τότε.
Γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, ανησυχίες, ελπίδες και απογοητεύσεις…», λέει ο Αλέκος Λιδωρίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails