Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ «ΦΙΑΛΙΔΙΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ



Π.Α. Ανδριόπουλος 
Διαβάζουμε την «είδηση» πως «την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος υπεδέχθη Λείψανο (φιαλίδιο Αίματος) του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, το οποίο εδώρησε ο προσωπικός του ιατρός κ. Γεώργιος Πιπεράκις, διότι, εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Μαξίμου, υπάρχει Παρεκκλήσιο του Οσίου Πορφυρίου.» 
Παραθέτουμε στη συνέχεια το ιδιόχειρο σημείωμα του ιατρού κ. Πιπεράκι, ο οποίος λέει ότι πρόκειται για «υπόλειμμα πήγματος αίματος» το οποίο πήρε από τον άγιο για εξέταση, προφανώς την συνήθη του αίματος. 


Ωραία, ο γιατρός το δώρησε, ο μητροπολίτης Άρτης έπρεπε να κάνει ολόκληρη φιέστα για το «υπόλειμμα πήγματος αίματος» του αγίου Πορφυρίου, όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουμε ότι ο ίδιος φρόντισε να χαθεί κάθε ίχνος λειψάνου του, μην τυχόν γίνει αντικείμενο προσκύνησης; 
Από τη βαθιά του ταπείνωση έλεγε σε πνευματικοπαίδι του: «…εδώ σκοπεύουν να κάνουν πολύ άσχημα πράγματα για μένα. Θέλουν να με βάλουν σε μια γυάλα και να με προσκυνούν οι άνθρωποι σαν τον Άγιο Νεκτάριο». 
Δεν συνειδητοποιεί ο μητροπολίτης Άρτης ότι προκαλεί τον ίδιο τον άγιο Πορφύριο, ότι δεν σέβεται την επιθυμία του; 
Δυστυχώς, η έκπτωση δεν έχει πάτο… Τι κι αν ο άγιος έκανε το παν για να αποφύγει τέτοιου είδους προσκυνήματα; Θα βρίσκεται πάντα ένας Άρτης για να τον «τσαλακώσει»… 
Μια ζωή μέσα στην Εκκλησία και δεν κατάλαβαν τι σημαίνει «λαθών ετέχθης υπό το σπήλαιον…».
Κρίμα… Χαμένη ζωή…

Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΑΙΜΑ...

Τώρα, ιδού το ερώτημα: Άλλο αίμα είναι αυτό που υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, πριν δύο χρόνια, στις 2/12/2016; 
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο της Μητροπόλεως Ναυπάκτου, "το αποξηραμένο αίμα του αγίου Πορφυρίου έχει παραδοθή ιδιαιτέρως στον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεο από τον θεράποντα ιατρό του Αγίου, κ. Γεώργιο Πιπεράκη, διότι ο Σεβασμιώτατος έκανε την πρόταση στο Πατριαρχείο για την αγιοκατάταξη του αγίου Πορφυρίου. Ο κ. Πιπεράκης παρέδωσε το πολύτιμο Λείψανο με χαρά στον Σεβασμιώτατο, με την παράκληση να μνημονεύονται το όνομα της αειμνήστου συζύγου του και τα ονόματα της οικογενείας του."
Τι να πει κανείς; Βρήκαν τον άγιο Πορφύριο για να παίξουν!...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κάνω λάθος, ο Ναυπάκτου ήταν ο πρώτος που έθεσε το συγκεκριμένο φιαλίδιο για προσκύνηση, όχι ο Άρτης...

ELIZA είπε...

Με αυτά και...μ εκείνα,ιεράρχες της Ορθοδοξίας, και όχι " ξένοι και πολέμιοι" αυτής, προκαλούν την ίδια την έννοια της ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ!
Κι εγώ δωτώ ταπεινά: Ο ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ, ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΩΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ, ΦΥΛΑΞΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ;
ΜΗΠΩΣ ΦΥΛΑΞΕ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΥΓΡΑ Ή ΣΤΕΡΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ( ΤΡΙΧΕΣ, ΟΥΡΑ, ΣΑΛΙΟ ΙΔΡΩΜΕΝΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΚΛΠ;;;;).
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;;
ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ!
ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.
ΥΓ: Η ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ;
ELIZA PURMANN



Κωνσταντίνος Μπογδανοπουλος είπε...

Τα φετίχ και τα ταμπού αποτελουσαν"πρώτες ύλες"για άσκηση της μαγείας σε φυλες της Αφρικής και Ασία
Παρόμοιες πρακτικές ενέχουν κίνδυνο ολίσθησης αθέλητα βεβαίως στην καταδικαστεα από την εκκλησία μαγεία.
Η πνευματική παρακαταθήκη και τα σοφά λογια των επ'εσχατων νεοφανών αγίων είναι αυτό που διακρατουμε ως ορθόδοξοι και το πίνουμε ως απόσταγμα.
Βεβαίως και θα ενοχλείτο ο Άγιος με τοιαύτη... περιαγωγη!

Related Posts with Thumbnails