Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

"ΤΟ 1821 ΣΗΜΕΡΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΚΟΥΡΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ


Ομιλία με τίτλο «ΤΟ 1821 ΣΗΜΕΡΑ»  θα πραγματοποιήσει η συγγραφέας Αθηνά Κακούρη την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19.30 στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας. 
Οδεύοντας προς τη διακοσιετηρίδα από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» διοργανώνει κύκλο ομιλιών -με χρονικό ορίζοντα το 2021- από ιστορικούς και εν γένει άτομα του πνεύματος, στον οποίο προσεγγίζονται όψεις της Επανάστασης και κατατίθενται οι απόψεις των ομιλητών γι’ αυτή. Με τον τρόπο αυτό η «Π» δημιουργεί -στο μέτρο που της αναλογεί- προϋποθέσεις, για να τιμηθεί η συγκεκριμένη επέτειος με την εγκυρότητα και την πολυφωνία που της αξίζει. 
Το θέμα της προσεχούς ομιλίας της Αθηνάς Κακούρη είναι «Το 1821 Σήμερα». 
Θα αναπτύξει το γιατί κάτι πού έγινε προ διακοσίων χρόνων - η Ελληνική Επανάσταση, δηλαδή - αποτελεί για μάς σήμερα καυτή επικαιρότητα. Με λίγες αδρές γραμμές θα περιγράψει τα βασικά της Επανάστασης και θα τονίσει τις τρεις ιδιαιτερότητας πού έχει ὁ Ελληνικός Αγώνας συγκρινόμενος προς την πολύ μεταγενέστερη απελευθέρωση όλων των άλλων γειτονικών μας κρατών. Θα υπογραμμίσει τεκμηριωμένα το γεγονός ότι τα όρια πού δόθηκαν τότε στην Ελλάδα δημιούργησαν ένα κράτος, πού εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να ορθοποδήσει οικονομικά. Και τέλος θα εστιάσει σε τρεις πρόσφατες μελέτες για την Επανάσταση, σοβαρότατες, γραμμένες συναρπαστικά και πολύ αποκαλυπτικές ακόμη και για τα τεκταινόμενα σήμερα. 
Την εκδήλωση θα προλογίσουν οι: 
- Κωνσταντίνος Μάγνης, αρχισυντάκτης εφημ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
- Ζέτα Ζάχου, Σύμβουλος Επικοινωνίας 
- Νίκος Τόμπρος, Λέκτορας Πολιτικής Ιστορίας ΣΣΕ.
Παραθέτουμε στη συνέχεια ένα σχετικό βίντεο: Η Αθηνά Κακούρη μιλάει στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου για το καινούργιο, τότε, βιβλίο της "1821 η αρχή που δεν ολοκληρώθηκε".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails