Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΣΤΟΝ ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟ - Η ΑΚΡΙΒΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


Χάρις στον παμφίλτατο π. Π. Κ., βρεθήκαμε την Κυριακή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Nobelos" που βρίσκεται στην βόρεια Ζάκυνθο, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία δίπλα σε μια κρυστάλλινη θάλασσα, 500 μέτρα από το γραφικό λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, Βολιμών.
Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου από πέτρα σύμφωνα με το παραδοσιακό στυλ και ακολουθεί το αρχιτεκτονικό ύφος των επαύλεων της παλιάς Ζακύνθου.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για ένα χώρο πολυτελή. Μόνο που η πολυτέλεια εδώ είναι αρμονικά συνυφασμένη με την παράδοση και αναβλύζει από τα βιώματα της ιδιοκτήτριας του χώρου Φωτεινής Θεοδόση, η οποία θέλησε να μετουσιώσει τις αναμνήσεις της από τα καλοκαίρια των παιδικών της χρόνων στην περιοχή, σ' ένα συγκρότημα υψηλής αισθητικής και μοναδικής απόλαυσης. 
Η πολυτέλεια εδώ δεν είναι το ζητούμενο. Προκύπτει από το πάθος και την αγάπη της Φωτεινής Θεοδόση, η οποία έχοντας μυήσει και τα παιδιά της σ' αυτή την άλλη αντίληψη περί τουρισμού, μοχθεί η ίδια και για την παραμικρή λεπτομέρεια. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν είναι φτηνό. 
Η ακριβή αυτή αντίληψη, είναι νομίζω αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα στον τομέα του τουρισμού. 
Ευχαριστούμε τον π. Π.Κ., Νίκο και την Φωτεινή Θεοδόση (δημιουργούς του Nobelos) για την πολύτιμη αυτή εμπειρία που έχει δύναμη και αλήθεια μέσα της.
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails