Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο. ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ


21Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο. 
Κεντρικό θέμα: «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία – Χριστιανισμός – Ορθοδοξία: αξίες και έννοιες» 
Μόσχα, 25 – 30 Ιουνίου 2014  
Η τελετή έναρξη της πανηγυρικής 21ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) πραγματοποιήθηκε στην Ρωσική Κρατική Δούμα την Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014. 
Την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης κήρυξε ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμα κ. Sergey Naryskin. 
Ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. Βουλευτής κ. Αναστάσιος Νεράντζης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πολύπλευρη και ωφέλιμη 20ετή δραστηριότητα της Δ.Σ.Ο. καταλήγοντας δε, επεσήμανε: «…στο αμέσως προσεχές μέλλον, σε πείσμα των εντάσεων, των αναταραχών, των συρράξεων, της έσχατης ένδειας και της απόλυτης πείνας και δίψας έχει δρομολογηθεί μια εκδήλωση ιστορικών διαστάσεων, καθολικής σημασίας, με θρησκευτικές, ειρηνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις. Η Αγία και μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου εκκλησίας θα συνέλθει στην Κωνσταντινούπολη το έτος 2016. Δεν πρόκειται περί μιάς εσωτερικής υπόθεσης των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ούτε για μια διευθέτηση γραφειοκρατικών προβλημάτων που απασχολούν τον εκκλησιαστικό χώρο. Πρόκειται περί γεγονότος ιστορικού και σπουδαίου το οποίο θα επιβεβαιώσει και θα αναδείξει την κοινή μας πίστη και την πορεία μας προς την σωτηρία. Πρόκειται επί πλέον περί Συνόδου ιδιαιτέρου πολιτικού και πολιτισμικού βάρους στο οποίο εμείς οι πολιτικοί πρέπει να αναζητήσουμε και να αναδείξουμε τα μηνύματα εκείνα που μας αφορούν. Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να συμβάλει στην επιτυχία της Συνόδου και μετά από το γεγονός, να αναδείξει τα μηνύματά του. Δεχθείτε κ. Πρόεδρε, σεις προσωπικώς, διαβιβάστε δε και στους επικεφαλής του Ρωσικού Κράτους και της Εκκλησίας τα ευγνώμονα, φιλάδελφα και ομόδοξα συναισθήματα της Συνελεύσεώς μας. Είθε ο Θεός να φωτίζει τους δρόμους, να στρέφει τις σκέψεις και να κατευθύνει τα βήματα όλων μας, προς το καλό κατά το θέλημα αυτού. Ευχόμεθα στο Ρωσικό Κράτος και το Λαό του ειρήνη, δύναμη και προκοπή.».


Ο Βουλευτής, μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Δ.Σ.Ο. κ. Αθανάσιος Μπούρας απηύθυνε χαιρετιστήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη. 
Το Ρωσικό Συμβούλιο Ομοσπονδίας εκπροσώπησε ο κ. Alexandr Torshin, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. 
Ακολούθησε μετάδοση βιντεοσκοπημένου χαιρετιστήριου μηνύματος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ανέγνωσε χαιρετιστήριο μήνυμα της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. 
Μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου, μετέφερε ο συντονιστής δραστηριοτήτων της Δ.Σ.Ο. στην Αφρική, σύνδεσμος της Δ.Σ.Ο. με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, Θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. "Είμαι πεπεισμένος ότι η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας μπορεί να είναι μια αποτελεσματική δύναμη ικανή να συμβάλει τόσο στην ειρήνευση στα «καυτά» σημεία και στην επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων, στηριζόμενη στις αξίες του χριστιανικού πολιτισμού" τόνισε ο Μητροπολίτης. 
Επίσης, τη Γενική Συνέλευση χαιρέτησε ο κ. Saleh Kebzabo, εκπρόσωπος του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, ο Αιδ. Δρ Daniel Buda, εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών ο κ. Sergey Karavaev, εκπρόσωπος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών. 
Στην 21η Γενική Συνέλευση και την τελετή έναρξης συμμετείχαν Κοινοβουλευτικές Αντιπροσωπείες από 25 Κοινοβούλια-Μέλη, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Οξύτατη σύγκρουση σε συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας μεταξύ του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ και του Ρώσου συμβούλου της Διακοινοβουλευτικής, Βαλερύ Αλεξέγιεφ.

Ο Αλεξέγιεφ έλαβε τον λόγο και κατηγόρησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Ιεροσόλυμα για τη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο αγνόησε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Προκαθήμενό του, συμπεριφερόμενος σαν τοπικός Προκαθήμενος.

Στην επίθεση αυτή απάντησε άμεσα ο Μητροπολίτης Γαλλίας, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλεξέγιεφ ότι ψεύδεται συνειδητά και διευκρίνισε πως για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν απόλυτα ενήμερο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και σε όλες τις συναντήσεις και τελετές συμμετείχε ο Πατριάρχης Θεόφιλος ως ο οικείος Ιεράρχης και τα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας.

Έπειτα από την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν δόθηκε συνέχεια στο θέμα."
Ο ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΔΙΠΤΥΧΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ νεοφυτα Πατριαρχεια.. ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ.....! ΑΛΛ' Ο ΕΚ ΡΩΣΙΑς ΔΕΝ ΕΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩς ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΙΑΝ ΣΑΦΩΣ ΔΙΕΔΗΛΟΥΤΟ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟς ΚΛΠ ΕΓΕΝΕΤΟ ΥΠΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα... ο κ.Αλεξέγιεφ κάνει λάθος διότι ο Οικ.Πατριάρχης είναι ούτως ή άλλως Προκαθήμενος πανταχού ως ο Πρώτος της Ορθοδοξίας (καί μάλιστα ΑΝΕΥ ΙΣΩΝ...)! Εγώ σήμερα το πρωί, μόλις, το ήκουσα στην τηλεόραση από τα χείλη του νέου Μητροπ.Ιωαννίνων: επί λέξει είπε "ο Πρώτος της Ορθοδοξίας"! αλλαχού λοιπόν οι αλχημείες του κ.Αλεξέγιεφ και των συναντιληπτόρων του....

Related Posts with Thumbnails