Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ


Με την ευκαιρία της ανακήρυξης της Μήλου ως ιεράς νήσου και της ονομαστικής του εορτής, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος λειτούργησε στην Μήλο. Μεταξύ άλλων αρχιερέων συλλειτούργησε και ο Πειραιώς Σεραφείμ. 
Ένα ερώτημα προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο μαζί με τις ευχές για την εορτή του: 
Ασπάζεται την αντιοικουμενιστική υστερία και την πολεμική του Μητροπολίτη Πειραιώς κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου; Όσο για τον κ. Σεραφείμ φαίνεται πως ξεχνά ότι το 2000 εξελέγη Επίσκοπος από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Πώς δεχθήκατε Σεβασμιώτατε τον Επισκοπικό βαθμό από αυτούς, που συνομιλούν δεκαετίες τώρα με τον "αιρεσιάρχη", όπως τον αποκαλείτε, Πάπα;
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΙΚΕΤΟΣ 
Δημοσιογράφος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδόθησαν άραγε αι σχετικαί απαντήσεις υπό των ερωτηθέντων ΚΛηρικών (καί, ως μή ώφελε, ανωτέρων διοικητικών υπαλλήλων του Ελλαδικού κράτους);;;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Βαρθολομαίος μέχρι το 2000 ήταν αντι-οικουμενιστής και ξαφνικά από το 2000 και μετά έγινε οικουμενιστής;

ΙΚ

Ανώνυμος είπε...

ΙΚ 1, 34
Φυσικά, έτσι έγινε. Οποιος παίρνει τον στραβό δρόμο, στην αρχή παρεκκλίνει λίγο. Κατόπιν, ο δρόμος ανοίγει περισσότερο, μέχρις ότου φθάσει σε στροφή 180ο .

Δάνεισε τα μετάξια στον άνεμο/Γιάννης Θ. Τοπαλίδης είπε...

Πάντως ρε παιδιά, πόσο μα πόσο αποκρουστική είναι η παραπάνω φωτογραφία... Καλλιστεία από χρυσοστόλιστες μαζορέττες που έλεγε κάποτε ένας μεγάλος θεολόγος... Είναι δυνατόν, 10 - 15 άνθρωποι να φορούνε όλοι βασιλικές μήτρες και να κουβαλάνε αυτοκρατορικά σκήπτρα;;; Έλεος ρε γαμώ το... Τουλάχιστον απέναντι σε αυτό το καρακιτσαριό, οι πατριαρχικοί, επιτρέπουν μόνο στον πρώτο μεταξύ τους, ή στον τιμώμενο να φορά μήτρα και να κρατά σκήπτρο...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κακό που φορούν όλοι μίτρες. Δείχνει την ισότητα του αξιώματος που έχουν, και ενισχύει την δημοκρατικότητα του Συνοδικού συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

18 Ιουνίου 2014 - 3:16 μ.μ.
Πού έχετε σπουδάσει την Τελετουργική επιστήμη και τις συναφείς περί "Τυπικού συλλειτούργου" διατάξεις; Ώστε, με την λογική σας, στην "αγία...Ρωσία..." όπου ο χρυσούς πίλος φέρεται, κατά τα συλλείτουργα, και υπό πρεσβυτέρων, και δη και εγγάμων, τούτο δεικνύει την ισότητα του αξιώματός των με το αξίωμα του Πατριάρχου Μόσχας ή των συλλειτουργών Αρχιερέων; άτοπον!!! Ας το αποδεχθούμε ότι έχουμε ξεφύγει και Τυπικώς... εν συλλειτούργω Αρχιερέων μίτραν και ράβδον φέρει μόνον ο πρώτος τη τάξει αυτών και ουδείς έτερος! Και τούτο ευτυχώς τηρείται εις τα αυθεντικά Πατριαρχεία Κων/πόλεως-Αλεξανδρείας-Αντιοχείας-Ιεροσολύμων. Οι λοιποί, Τυπικώς άτακτοι και τω όντι "βλαχαδερά χρυσοφορεμένα"!

Ανώνυμος είπε...

7,28
Οταν κάνουμε αυτούς τους χαρακτηρισμούς για τους Επισκόπους, και είμαστε άνθρωποι της Εκκλησίας, τότε γιατί απορούμε για την γενικευμένη αποστασία που βλέπουμε γύρω μας ?
Τί παράδειγμα δίνουμε στους ανθρώπους που είναι μακριά από την Εκκλησία ?

Related Posts with Thumbnails