Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο κ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ...ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ...


Ο κ. Σταμάτης Σπανουδάκης ως συνθέτης έχει παρέλθει προ πολλού. Επειδή εξέλιπον, όμως, τα Πεκίνα του Καραμανλή (του νεώτερου), ο κ. Σπανουδάκης ...ανακάλυψε τις Μητροπόλεις. 
Όντως φλέβα χρυσού! Οι Μητροπόλεις που θέλουν τον κ. Σπανουδάκη για να κάνουν μια επίδειξη ισχύος, φροντίζουν να διοχετεύσουν εισιτήρια - μέσω των ενοριών - στους πιστούς, να ασκήσουν γενικώς όλη την επιρροή τους και να γεμίσουν τελικά ένα στάδιο, που παραληρεί από "Χριστό και Ελλάδα", υπό τους ήχους της ...άηχης (κατάλληλης για ασανσέρ) Σπανουδάκειας μουσικής. 
Ο κ. Σπανουδάκης προβαίνει σε γελοίες δηλώσεις του στυλ "αφιερώνω τον νέο μου δίσκο στις δύο γυναίκες της ζωής μου: την Παναγία και την Ελλάδα", το πλήθος αφιονίζεται, οι Μητροπολίτες μεθούν από τις ιαχές και διακηρύσσουν πως είναι έτοιμοι να "μαρτυρήσουν" για την πίστη μας (sic) και όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι και κάποιοι καλά πληρωμένοι. Και με τέτοια μυαλά νομίζουν κάποιοι Έλληνες και Ορθόδοξοι ότι θα αντιμετωπιστεί η κρίση. 
Με τέτοια γελοιότητα και απύθμενη κενότητα όχι η κρίση, ούτε η ζωή δεν βγαίνει πέρα. Δυστυχώς για τον κ. Σπανουδάκη και την "Θάλασσά του" θα ισχύσει το προφητικόν του Ελύτη: 
Μια μέρα οι θάλασσες αυτές θα εκδικηθούνε. 
Π.Α.Α.
Υ.Γ. "Κορυφαία" και η δήλωση του κ. Σπανουδάκη: «Σήμερα στην Ελλάδα ή παίρνεις το τουφέκι και αρχίζεις και σκοτώνεις, ή γονατίζεις και προσεύχεσα​ι. Εγώ επιλέγω το δεύτερο, την προσευχή». 

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως στην Πάτρα ήταν εξαιρετικός!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Πάνο. Ωραίο το καρφί. Αλλά μήπως το παρακάνεις και στενοχωρήσεις τους Μιτροφόρους αγίους? Εκκλησιαστικό έργο άλλωστε έγιναν τα πάσης φύσεως φολκλόρ.

Ανώνυμος είπε...

Τη μία από τις γυναίκες της ζωής του, την Ελλάδα, την έχει ξεπουλήσει ήδη ο φίλος του ο Σαμαράς και έχει εξαθλιώσει το λαό της.
Την άλλη τη χρησιμοποιεί, με τις ευλογίες των Μητροπολιτών, για να πουλάει αγαθοεργίες, παίζοντας δήθεν αφιλοκερδώς για την ανακούφιση του εξαθλιωμένου λαού.
Στις βαθυστόχαστες δηλώσεις του ούτε κουβέντα βέβαια για μνημόνια κλπ.

Κάτι ανάλογο γίνεται και με τον ΣΚΑΪ.
Όλο το 24ωρο, ραδιόφωνο και τηλεόραση, υπερασπίζονται λυσσαλέα τα μνημόνια, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και συντάξεων και στα διαλείματα προβάλλουν σποτάκια όπου διαφημίζουν τα συσσίτια, τις διανομές τροφίμων και ρουχισμού που διοργανώνει ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Βρε ουστ!!!!

Ανώνυμος είπε...

" Σταμάτης Σπανουδάκης: Κακώς υβρίζεται η Χρυσή Αυγή και δεν έχει χώρο στη Δημοκρατία
Πηγή: www.musicpaper.gr"

Άλλος ένας εκκλησιαστικός ανήρ που είδε το φως το αληθινόν στην Ελλάδα Μ.Κ(μετά Κρίσιν).Να'ναι άραγε η πίτα των κρατικών χορηγιών που μίκρυνε η αιτία;Κακίες...

Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

ο κ. Σπανουδάκης είναι έγγαμος?

Ανώνυμος είπε...

η μουσικη του ειναι μια καταθλιπτικη επαναληψη μοτιβων και ηχων -αλλα η ορθοδοξη εκκλησια με την καταθλιψη γενικως εχει μεγαλη σχεση- λογικο ειναι να επιλεγεται ο σπανουδακης κι οχι ο Ροσσινι(εχτε δει ποτε ιεραρχη η παπα σε οπερα ε αμα δειτε πειτε μου και μενα)

Ανώνυμος είπε...

Επείδη ήμουν παρόν σε παράστασή του στην Πάτρα μπορώ να σας πω ότι η μουσική του ήταν λίαν δυναμική, καθόλου καταθλιπτική και γενικότερα πολύ καλή. Όσοι μιλούν εχθρικά θα τους πρότεινα να παραστούν σε μια παράσταση του και μετά να μιλήσουν. Επιπλέον δεν κατάλαβα που είναι το κακό κανείς όταν εργάζεται να πρηρώνεται? Έκανε μια φοβερή παράσταση και του αξίζει μια φοβερή αμοιβή???? Αν πάλι επιθυμεί μέρος των εσόδων να τεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό γιατί να μην το κάνει? Τέλος που είναι το κακό να λέει ότι την δουλειά του την αφιερώνσει στις δύο γυναικες της ζωής του (Παναγία-Ελλάδα)? Όταν οι ήρωες του 1821 πέφτανε νεκροί για αυτά τα ιδανικά ήτανε "ανόητοι"? Έλληνές μια ζωή τσακομούς για το τίποτα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχουν οι νεκροί του 1821 με τον Σπανουδάκη; Αυτοί δώσανε τη ζωή τους, ενώ αυτός έδωσε μέρος των εσόδων από τη συναυλία του υπέρ των αναξιοπαθούντων πολιτών, που τους έφερε σ' αυτή τη κατάσταση η υπογραφή των μνημονίων από το κόμμα που κυβερνά και του οποίου είναι οπαδός σύμφωνα με κατά καιρούς δηλώσεις του.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν κι εγώ-δυστυχώς- στην Πάτρα. Επειδή είχα ακούσει Σπανουδάκη πολύ παλιά και τότε κάααατι έλεγε, η παρουσία του στην Πάτρα ήταν σχέτη ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. Οι ατάκες του χιλιοειπωμένες-τα ίδια περίπου έλεγε και πριν 30 χρόνια, χωρίς πραγματικό χιούμορ, ηθικολόγος, επιτηδευμένα σύγχρονος πιστός, ένας "ορθόδοξος πεντηκοστιανός".
ο σάλος

Ανώνυμος είπε...

Δηλώσεις νερόβραστες όπως και η μουσική του. Όσο για τα υπόλοιπα: Χωριό που φαίνεται...

Ανώνυμος είπε...

νεροβραστη μουσικη καταλληλη για μασατζιδικο και αιθερια ελαια επειδη καποιος ρωτησε ειναι(αν δεν εχει χωρισει) παντρεμενος νομιζω τη γυναικα του τη λενε ντοριν

Ανώνυμος είπε...

Στην Θεσσαλονίκη παιδιά ήταν κορυφή ο άνθρωπος.
Όποιος δεν τον έχει παρακολουθήσει δεν μπορεί να φανταστεί τι έχασε!

Ήταν εξαιρετικός, τέλειος.

Η μουσική του πραγματικά σε ταξιδεύει.

Να του δίνει δύναμη ο Θεός να συνεχίσει τον αγώνα που κάνει για την προάσπιση της πίστης μας και του έθνους μας.
Καλά Χριστούγεννα. Καλές γιορτές.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ__Ε.Μ. είπε...

"AΠΟΡΙΑ"

Βρε παιδιά, έχω μία απορία για τον συγκεκριμένο συνθέτη! Τελικά είναι ορθόδοξος ή ασπάζεται κάποια άλλη ομολογία! Γιατί οι δηλώσεις του πάντα -που τις περισσότερες φορές είναι άστοχες και κενές περιεχομένου - έχουν ένα στυλάκι καθαρά προτεσταντικό!

Τελικά, γνωρίζει κανείς υπεύθυνα να μάς πει εάν είναι προτεστάντης ή ορθόδοξος? Έτσι, για να μάς λυθεί η απορία!

Τώρα σχετικά με τη δυναμική της μουσικής του, πιστεύω πως δεν λέει κάτι το ιδιαίτερο- εκτός από κάποιες πολύ όμορφες συνθέσεις(Πέτρινα Χρόνια, Αλέξανδρος...)- και θα χαρακτήριζα τις περισσότερες συνθέσεις του πολύ γλυκανάλατες!
Έχουν,όμως,ένα καλό• σε ταξιδεύουν μερικές φορές...
και σε ηρεμούν! Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο!
Όλα αυτά πάντοτε δίχως κακίες και μικρότητες!
Η μουσική του, δηλαδή, δεν έχει κάτι το συγκλονιστικό!
Λεφτά έχει, στούντιο διαθέτει και κατά συνέπεια όποτε γουστάρει... βγάζει και κανένα δισκάκι και έχει τη σιγουριά ότι θα τον αγοράσουν οι χριστιανούληδες!!!
Τι ναπούμε κι εμείς οι φουκαράδες που γράφουμε μουσική εδώ και χρόνια και μάς ακούνε μοναχά οι φίλοι μας και οι συγγενείς μας!
Αυτά έχει η ζωή, πάντα κάποιοι είναι πιο τυχεροί- όχι,όμως, και οι πιο ικανοί - και το παίζουν, για μια ζωή ολόκληρη, μεγάλοι συνθέτες!

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΎ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΑΜΕ!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ_Ε.Μ.

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε διογενη στο πα και γω για γιογκα και μασαζ ειν η μουσικη του

Unknown είπε...

ΠΟΛΎ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ....ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΣ.....ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΜΟΥΣΟΣ ΒΛΑΧΟΜΠΑΡΟΚΟ

Related Posts with Thumbnails