Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK - ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Η Αγγελική Βίγκα ξεκίνησε δειλά - δειλά πριν μερικά χρόνια την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός αρχείου δεδομένων και φωτογραφιών, αλλά και μια πλατφόρμα επικοινωνίας για τους Νεοχωρίτες, της ονομαστής Κοινότητας του Βοσπόρου στην Πόλη, του εξωτερικού. 
Στην πορεία υπήρξε και συμμετοχή της Τουρκικής Κοινότητος και σήμερα η σελίδα του Νεοχωρίου στο facebook έχει πλέον πάνω από χίλιους φίλους και 22.000 likes. Το πολύ σημαντικό είναι ότι συγκεντρώθηκαν περισσότερο από 3000 φωτογραφίες που χρονολογούνται μέχρι το 1930. Όλοι πια ...ξεσκονίζουν τα σεντούκια τους απ' όπου ανασύρουν παλιές φωτοστιγμές και τις μοιράζονται διαδικτυακά, κοινωνώντας τη συγκίνηση, τη νοσταλγία, την αγάπη για το Νιχώρι. Και βέβαια εκεί υπάρχουν και φωτογραφίες από το πρόσφατο παρελθόν και το σήμερα. 
Στη σελίδα, λοιπόν, του Νεοχωρίου στο fb συναντιώνται Νιχωρίτες από την Τουρκία, την Ελλάδα, τις Η.Π.Α., την Γερμανία, την Αγγλία, την Ελβετία, την Σουηδία, την Αυστραλία, την Κύπρο, τον Καναδά, την Βραζιλία, την Γαλλία και άλλες χώρες ανά τον κόσμο. Με τέτοιες προσπάθειες καταλαβαίνει κανείς την αξία του διαδικτύου ως μέσου ουσιαστικής επικοινωνίας και καταγραφής της ιστορίας. 
Το Νιχώρι ανθεί και φέρει κι άλλο. Παραμένουμε φανατικοί εραστές του. Νυν και αεί. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails