Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΖΟΝ ΧΕΝΤΛΕΪ ΜΠΡΟΥΚ



Με αφορμή την ανακάλυψη του μποζονίου Χιγκς επανήλθε στην επιφάνεια το γνωστό μέγα θέμα της σχέσης ανάμεσα στην επιστήμη και τη θρησκεία.
Κάποιοι Μητροπολίτες εξέφρασαν αφοριστικές γνώμες, προκαλώντας - ως είναι φυσικό - την επίθεση πολλών που ταυτίζουν την Εκκλησία με τον σκοταδισμό.
Ο Ηλίας Μαγκλίνης στο σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή αναφέρεται στο θέμα Επιστήμη και Θρησκεία, παραθέτοντας την άποψη του καθηγητή Τζον Χέντλεϊ Μπρουκ, ο οποίος διδάσκει Ιστορία των Επιστημών στην Οξφόρδη και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Επιστήμη και θρησκεία. Μια ιστορική προσέγγιση» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης).
Ο καθηγητής Μπρουκ γι' αυτή τη σχέση τοποθετείται ως εξής:  
«Η θεολογία δεν είναι εκεί για να μας εξηγήσει πώς γεννήθηκε ο κόσμος, αλλά για να μιλήσει για τη σχέση του ανθρώπου με το ιερό, για τη βαθύτερη σχέση μας με τον κόσμο».
Αυτή η άποψη αποτελεί και την ψηφοφορία της Ιδιωτικής Οδού γι' αυτή την εβδομάδα.
Όσοι ...πιστοί ψηφίσατε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ασχετο με το θεμα . ολος ο κοσμος εχει βουιξει οτι η χρυση αυγη που φερει το ονομα του σατανιστικου ταγματος του αλιστερ κρωλευ ειναι κομμα παγανιστων και εωσφοριστων . και φυσικα ναζιστων . ο υπευθυνος του blog αποτειχιση δεν το εμαθε . σε αναδημοσιευση λογου του κασιδιαρη με κολακευτικο τιτλο διαμαρτυρηθηκα με 2 επικριτικα σχολια . δεν τα εβαλαν ενω περασαν ωρες . λοιπον αυτοι οι κυριοι της χρυσης αυγης που δεσποταδες στειλαν ιερεις στα γραφεια τους για αγιασμο ειναι εδω και 30 χρονια δεδηλωμενοι οπαδοιτου διαμελιστη της ελλαδας χιτλερ και δεδηλωμενοι οχι απλως αρνητες αλλα υβριστες του ιησου χριστου . ενω πνευματικος τους πατερας στη θεσσαλονικη οπαδος της 4ης αυγουστου επανελαβε πριν μερικα χρονια σε τοπικο καναλι της θεσσαλονικης περιοδο μεγαλης εβδομαδας την ταλμουδικη βλασφημια οτι ο χριστος ηταν νοθος γιος της μαριας και καπιοιυ στρατιωτη ονοματι πανδηρα . αλλος φιλος των χρυσαυγιτων αποκαλει στο ιντερνετ τους ιησου χριστο και αποστολο παυλο σαν ψυχοπαθεις ραββινους . αυτα ποτε δεν πηγαν στα αυτια του ζηλωτη υπευθυνου του blog αποτειχιση ; μονο ξερει να χαλαει τον κοσμο οταν ο πατριαρχης δωριζει σε επισημους ξενους μουσουλμανους 1 κορανι χαριν εθιμοτυπιας ; φαινετε οτι για καποιους φυγαμε απο την δεξια του κυριου και πηγαμε στην ακροδεξια του δια . συγμωμη για την ενοχληση . θανασης μπιλιας . Υ . Γ . οτι διαφορες και να εχουν τα χριστιανικα blogs θεωρω απαραδεκτο να βαζουν εστω και 1 καλο λογο για δεδηλωμενους παγανιστες και υβριστες του Κυριου . για αυτο η αγανακτηση

Νεκτάριος Πετρίδης είπε...

Συμφωνῶ στὴν οὐσία καὶ στὸ περιεχόμενο τοῦ σχολίου, καὶ συμμερίζομαι τὴν ἀγανάκτηση τοῦ ἀδελφοῦ Θανάση. Εἶνε ὀδυνηρό νὰ βλέπεις ἁγνούς πατριώτες καὶ πιστούς χριστιανούς νὰ ἔχουν αὐτοεγκλωβιστεῖ στὰ βορβορώδη δώματα τοῦ νεοπαγανισμοῦ εἰσπνεόντας τὰ δηλητηριώδη ἀέρια τοῦ ἀρρωστημένου δυτικογενοῦς καὶ δυτικότροπου ἐθνικισμοῦ.

Ὅπως στὴν παλιά καὶ γνωστή σὲ ὅλους ἱστορική Κατοχή, ἔδρασαν οἱ λαδέμποροι, κατ' ἀνάλογον τρόπον δροῦν καὶ ἀναπτύσσονται τώρα στὴ νέα κατοχή, οἱ ἑ λ λ α δ έ μ π ο ρ ο ι.

Σχολιάζοντας ἐπί τοῦ σχολίου, θέλω νὰ συμπληρώσω ὅτι δὲ θὰ πρέπει νὰ υἱοθετοῦμε φθηνές αἰτιάσεις ἄγευστων ὀρθοδοξίας περί "δεξιᾶς τοῦ Κυρίου".Αὐτὰ δὲν εἶνε γι'αὐτούς πού πάνε στὴν ἐκκλησιά, εἶνε γι αὐτούς πού κάθονται ἀπέναντι, στὸ καφενεῖο.

Ὅσον ἀφορᾶ στὸ πατριαρχικό δῶρο.Χάριν ἐθιμοτυπίας δέ δωρίζουμε τὸ Κοράνι. Χάριν ἐθιμοτυπίας δωρίζουμε ἕνα κουτί σοκολατάκια, μιὰ ἀνθοδέσμη, μιὰ ποιητική συλλογή βρέ ἀδερφέ..Πολύ περισσότερο δέν ἀποκαλοῦμε τὸ Κοράνι, ἱερό !!!!!! Φρικιαστικό..

ΥΓ. Ποτέ δὲν κατάλαβα τὴ διαστροφή καὶ τὴν ἀντιστροφή : ὁ Ἀθανάσιος γίνεται Θανάσης, ὁ Ἀνάργυρος γίνεται Ἀργύρης..

μὲ ἀδελφικούς ἀσπασμούς

Related Posts with Thumbnails