Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

...η θρησκεία που έχει μετατραπεί σε εξουσία...


Πιστεύω... 
Σε μια ευρύτερη σοφία, μέρος της οποίας είμαστε όλοι. Δεν πιστεύω στον τρόπο που η θρησκεία έχει μετατραπεί σε εξουσία. Με αυτό δεν έχω καμία σχέση. Πιστεύω όμως βαθιά ότι δεν είμαστε μόνο σώμα. Το ξέρω.
Λυδία Κονιόρδου 
Ολόκληρη τη συνέντευξη της Λ. Κονιόρδου στο ΒΗΜΑ της Κυριακής διαβάστε εδώ.
Αφιερώνω την ανάρτηση σε κείνους τους επισκόπους της Ελλαδικής Εκκλησίας που προτρέπουν μετά ιεράς ...μανίας τους πολίτες να πάνε ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές, να αποδοκιμάσουν συγκεκριμένους "αντίχριστους" υποψηφίους, που θυμώνουν γιατί δεν τους δέχτηκε ο τάδε ή ο δείνα υπουργός, που καλούν το λαό να υπογράψει το δικό του "συμβόλαιο" κ.ο.κ. 
Την ίδια στιγμή οι ίδιοι επίσκοποι δέχονται προεκλογικώς πολιτικούς, φωτογραφίζονται μαζί τους, κάνουν ίσως και δηλώσεις, αλλά δημόσια δεν αρθρώνεται η παραμικρή κουβέντα αμφισβήτησής τους ή μετάνοιάς τους...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έβαλαν μυαλό από όσα έγιναν σε πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, όπου μητροπολίτης θεώρησε πως μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο.
Πάντως συνάδελφε κ. Ανδριόπουλε εγώ θα θεωρούσα θεμιτή ίσως και αναγκαία μια σοβαρή και θεολογημένη κριτική παρέμβαση για την ποιότητα και την ουσία της σύγχρονης πολιτικής στην Ελλάδα. Προσόντα για αυτό στη συντριπτική τους πλειοψηφία σαφώς και δεν έχουν αλλά και δε νομίζω και πως επιθυμούν να έχουν. Έτσι είδαμε πολλούς να φωτογραφίζονται με ψηφοσυλλέκτες -ας το πούμε ήπια- κενού πολιτικού περιεχομένου ή άλλα φαιδρότερα.
Ζώντας στο κόσμο τους δεν αντιλαμβάνονται ούτε το πόσο ανεπαρκείς είναι ούτε το πώς δεν είναι δεδομένο τίποτα στη σημερινή κοινωνία, ούτε καν αυτή η χριστιανική πίστη.

Σ Κ

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι αείμνηστε παπα-Μιχάλη Καρδαμάκη να τους βάλεις στην θέση τους! Είη η μνήμη σου αιωνία!

Related Posts with Thumbnails