Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠ' ΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥΚαλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα, αγαπητοί συνοδίτες, με μια μαγιάτικη φωτογραφία από το αγαπημένο Νιχώρι του Βοσπόρου. 
Από τον γενέθλιο τόπο του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου, που είναι το Νιχώρι και τελευταία αναβίωσε εκεί η μνήμη του Αγίου, μας έρχεται μια είδηση λειτουργικού περιεχομένου.
Μεθαύριο Πέμπτη 3η Μαΐου και ώρα 8μμ. στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Ευόσμου, της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία κατά την Αγιορειτική τάξη επί τη εορτή τής ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου.
Η αγρυπνία τελείται με πρωτοβουλία της Ρωμαίηκης Συντεχνίας “Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος” και "Αγία Ευφημία η Πανεύφημος", υπο τήν εποπτεία του π. Νικολάου Διονυσιάτου, και κατ' αυτήν θα τεθεί προς προσκύνησιν τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Νεομάρτυρος,
Αγρυπνία για τον Άγιο Θεόδωρο θα τελεσθεί και στον Ι. Ναό της Παναγίας της Κουμαριώτισσας στο Νιχώρι του Βοσπόρου, το προσεχές Σάββατο 5 Μαϊου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails