Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός

Χθες βράδυ, Σάββατο 19 Μαΐου 2012,  η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας και Νύχτας Μουσείων, έδωσε μια συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης.
Με δεδομένο το γεγονός ότι το Μουσείο της Ακρόπολης παρέμεινε ανοικτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα), πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη συναυλία. 
Η Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων,υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, ερμήνευσε τις τελευταίες συμφωνίες των W. A. Mozart (Συμφωνία αρ. 41 Κ. 551, του Διός, σε ντο μείζονα) και F. J. Haydn (Συμφωνία αρ. 104 Hob. I/104, του Λονδίνου, σε ρε μείζονα), δύο συνθετών από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του μουσικού κλασικισμού. 


Αυτές οι εκδηλώσεις φέρνουν πιο κοντά την σοβαρή, "κλασική", μουσική με το ευρύτερο κοινό. Και άρα κάθε αφορμή για την πραγματοποίηση ανάλογων συναυλιών καλοδεχούμενη.
Πάντως ο προαύλιος χώρος του Μουσείου της Ακρόπολης είναι ιδανικός για μουσικές εκδηλώσεις και μακάρι να είναι όλο και περισσότερες στο μέλλον. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails