Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

ΤΟ ΙΔ' ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ


Στρασβούργο - Από 25 έως 28 Μαΐου 2012 έλαβε χώραν στο Στρασβούγο (Γαλλία) ένα Ορθόδοξο Συνέδριο, υπό την αιγίδα της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως της Γαλλίας, με θέμα: "Η αλήθεια θα σας ελευθερώσει". 
Περισσότερα από 600 ορθόδοξοι χριστιανοί από τη Γαλλία, αλλά και από γειτονικές χώρες (Γερμανία, Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελλάδα, Ρωσία, Λευκορωσία) είχαν συγκεντρωθεί για την απλή συνάντηση, αλλά και να προβληματιστούν σχετικά με το θέμα και να τελέσουν από κοινού τη Θεία Λειτουργία. 


Αυτή τελέσθηκε με λαμπρότητα στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στο Στρασβούργο, προεξέρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ (Οικουμενικό Πατριαρχείο). Συλλειτούργησαν μετά του Σεβασμιωτάτου οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Κορσούν κ. Νέστορας (επίσκοπος του Πατριαρχείου Μόσχας στη Γαλλία) και Σινώπης κ. Αθηναγόρας (Οικουμενικό Πατριαρχείο). 


Ήσαν, επίσης, παρόντες στο Συνέδριο: ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος και ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Σεραφείμ (ιεράρχης του Πατριαρχείου Ρουμανίας στη Γερμανία). 
Οι κυριότεροι ομιλητές στο συνέδριο ήταν ο κ. Noël Ruffieux (Fribourg, Ελβετία) με θέμα: «Η Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξη Σύνοδος», ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Συμεών Cossec (Le Mans, Γαλλία) με θέμα: «Η αλήθεια και η ελευθερία στη ζωή της Εκκλησίας», ο κ. Χρήστος Γιανναράς (Αθήνα, Ελλάδα) με θέμα: «Η πορεία μας προς την πραγματική ελευθερία», και ο κ. Georges Nahas (Λίβανος) με θέμα: «Ηθική και ελευθερία: μια ορθόδοξη προσέγγιση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails