Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΙΑ ΑΙΡΕΣΗ!


Είδε το φως της δημοσιότητας μια "καταγγελία" κατά του Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννη, ο οποίος κατηγορείται "επί αιρέσει"! 
Το κείμενο "βγήκε στον αέρα" κατά την ομιλία του "ομολογητού" Νικολάου Σωτηρόπουλου, του αφορισμένου, την περασμένη Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου του Βόλου!
Σήμερα, λοιπόν, που είναι η ημέρα κατά την οποία γιορτάζει την 18η επέτειο από τον αφορισμό του ο κ. Σωτηρόπουλος (14 Δεκεμβρίου 1993), γιατί ο ίδιος λέει πως τέτοιοι αφορισμοί είναι τιμή γι' αυτόν (!), πολυχρονίζουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υπό την προεδρία του οποίου συνήλθε στο Φανάρι η Μείζων και Υπερτελής Σύνοδος η οποία επέβαλε τον αφορισμό. Και μακαρίζουμε τους αειμνήστους Προκαθημένους - Αλεξανδρείας Παρθένιο και Αθηνών Σεραφείμ - διότι συναποφάσισαν τον αφορισμό αυτού του ανθρώπου, ο οποίος έταξε σκοπό της ζωής του να καταγγέλλει τους πάντες - από την Αυστραλία και τον Καναδά ως τον Βόλο - επί αιρέσει!
Αμετανόητος ων, έρχεται πάλι να υποδαυλίσει το μίσος, τώρα εναντίον του Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννη.
Ελπίζω ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν θα πετάξει μόνο στα σκουπίδια την "καταγγελία" των "φιλορθοδόξων" και αφορισμένων για τον Περγάμου, αλλά θα τους επιτιμήσει αυστηρά όπως τους πρέπει. Γένοιτο!
Πίνακας: Νίκος Χουλιαράς, Με τα άμφια του ύπνου του, 1981. Ακρυλικό σε χαρτόνι, 72x89 εκ. Συλλογή Σοφίας Χάσου

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AΞΙΑ ΩΝ ΕΠΡΑΞΕ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΕΩΣΕΩΣ ΔΗΛ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΕΩΣ

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΣΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΚΡΙΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ

Ανώνυμος είπε...

STHN ISTOSELIDA TELEVANTOS 27OKTOBRIOY GRAFEI OTI O SEB IOSIF PNEYMATIKO PAIDI TOY AYGOYSTINOY KAI TOY P; XARALAMPOYS BASILOPOYLOY ASFALOS EINAI O PLEON DOKIMOS NA PERIGRAPSI TA SOTHRIA ERGA TOY SOTHROPOYLOY DIOTI HTAN BOHTHOS TOY AGIOY AYSTRALIAS NA ZHTITHI H GNOMI TOY

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΙΧΟΣ Π. ΓΕΡΑΣΙΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΜΦΕΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχήν καλές γιορτές και καλή χρονιά!Δεύτερον:Εσχάτως κ.Παναγιώ-
τη δυσκολεύομαι να μπω στην ιστοσε-
λίδα σου και δεν ξέρω γιατί!Ως προς
το θέμα ΔΕΝ έχω γνώμη,ως ΑΔΑΗΣ πε-
ρί τα θεολογικά,αλλά μέρες που έρχο
νται καλόν θα είναι να ρίξουμε ΟΛΟΙ τους τόνους,για να μη φαίνόμα-
στε τόσο στους ετεροδόξους,όσο και στους αλλοθρήσκους ότι τρωγόμαστε και το χειρότερο ΑΛΛΗΛΟΜΙΣΟΥΜΕΘΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Σ΄ αυτή την κατάσταση έχουμε φτάσει γιατί κάποιοι ελλαδίτες επίσκοποι λειτουργούν να μην πω μέρες που είναι σαν τι και αντιλαμβάνονται τις εκκλησιολογικές τους ευθύνες εν παραλλήλω με το έργο των κατηχητόπουλων των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων. Αυτοί ούτε για παπάδες στο μικρότερο χωριό δεν έκαναν και εν τέλει ας καταλάβουν ότι η εκκλησία δεν είναι και δε θα γίνει κατάστημα ευσεβών-αντιοικουμενιστών-πατερικών-γνησίων-παραδοσιακών και άλλων αμέτρητων ηλιθιοτήτων των τελευταίων ετών... Ας σταματήσω γιατί θα πω πολλά ακόμα και δε θέλω

Ανώνυμος είπε...

Σας τσούζουν οι αλήθειες του Σωτηρόπουλου ξεφτιλισμένοι ιεροεξεταστές του άθλιου Φαναρίου!

Ανώνυμος είπε...

Η εφεύρεση της περίφημης "παναίρεσης του οικουμενισμού" ήταν ό,τι πρέπει για να αποκτήσουν λόγο κάποιοι που έχουν την τάση "να σώζουν" ....

Νεκτάριος Πετρίδης είπε...

Αὐτὸ τὸ κειμενάκι, ἀκριβῶς γιὰ τὸ λόγο ὅτι στάζει μίσος κι ἐμπάθεια, εἶνε σ ι χ α μ ε ρ ό.

Τόσες ἀγάπες καὶ λουλούδια δείχνουμε στούς παντοειδεῖς ἑτεροδόξους κι αἰρετικούς.Δὲ περισσεύει κάτι καὶ γιὰ ἕναν ἀφωσιωμένο στὸ Χριστό καὶ τὴ ΜΙΑ Ἐκκλησία Του, λαμπρό θεολόγο ἀδελφό μας ;

Ντρέπομαι γιὰ τὸν συντάκτη αὐτῆς τῆς ἐλεεινῆς, χαμερποῦς καὶ ποταπῆς ἀναρτήσεως.

Σεβαστέ μου Νικόλαε Σωτηρόπουλε, νὰ ξέρεις πώς ἐκείνο τὸ ντροπαλό παιδάκι πού σ'ἄκουγε καὶ σὲ παρακολουθοῦσε, δὲ σὲ ξέχασε, ἀντιθέτως εὐγνωμόνως σ'ἀγαπᾶ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 6:29, ασφαλώς σ' αυτούς μέσα βάζεις και τον άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς, του οποίου είναι ο χαρακτηρισμός "παναίρεση" για τον Οικουμενισμό. Προτιμούμε να σωθούμε κοντά σ' ένα Άγιο, παρά με κάποιον που δεν ενδιαφέρεται ούτε να σώσει, ούτε να σωθεί.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑς ΤΖΟΥΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ,,,,,ΕΤΣΙ ΣΑς ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΠΡΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥΛΑΤΕ,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ανώνυμος είπε...

Ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος καταδικάστηκε στην ποινή του αφορισμού αναπολόγητος.

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε. Ο Σωτηρόπουλος είναι αφορισμένος. Αν αφορίστηκε καλώς ή κακώς δεν παίρνω θέση, όχι γιατί δεν έχω άποψη, αλλά γιατί δεν θέλω να συμβάλλω κι εγώ στον αποπροσανατολισμό της συζήτησης. Το θέμα είναι άλλο. Είναι ή δεν είναι οι θέσεις του Ζηζιούλα προβληματικές θεολογικά; Γι' αυτό ποιος θα μιλήσει; Ας μιλήσει κάποιος θεολόγος. Γιατί ο Ζηζιούλας, (φαντάζομαι θα συμφωνεί ο ιστολόγος) δεν είναι ένας ερευνητής, που ψάχνει. Είναι επίσκοπος, άρα κατασταλαγμένος στην πίστη και διδάσκαλος της αληθείας. Δουλειά του λοιπόν είναι να μεταδίδιει την πίστη, να στηρίζει ψυχές κι όχι να σκανδαλίζει. Αν ισχύουν αυτά που λέγει η καταγγελία εναντίον του, άσχετα αν πίσω από αυτήν κρύβεται ο Σωτηρόπουλος, υπάρχει πρόβλημα. Περιμένουμε απαντήσει των ειδημόνων.

Ανώνυμος είπε...

ο Περγαμου τελει υπο αιρεση και αυτο δεν το αμφισβητει κανεις.

αλλα στην Εκαστοτε Ιεραρχια υπαρχει ΧΟΥΝΤΑ και δεν προκειται ποτε κανεις να τιμωρηθει ειτε επισκοπος ειτε ιερεας...

Η εκκλησια της ελλαδος ειναι Επισκοποκεντρική.
Ακομα μια αιρετικη διδασκαλια που πρεσβευει ο "Αγιος" Περγαμου.

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα της ορθοδοξίας των Ζηζιούλα, Αυστραλίας κλπ είναι υπόθεση της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας και μόνον! Και η τοιαύτη Εκκλησία έχει αποφανθεί σχετικώς, τα δε λοιπά αδιάφορα!
ΟΜΩΣ!
Το δράμα του εκτραπέντος και αμαρτήσαντος και ως εκ τούτων αυτοκατακρίτου γεγονότος, και εκ της Εκκλησίας απελαθέντος, Σωτηρόπουλου, βρίσκεται αλλού...: Στην έξωσή του απο την αγαπημένη του ΠΑΤΡΑ!!! Την Πόλη που επί σειρά ετών ο κεκοιμημένος ήδη μέντοράς του έπληξε θανάσιμα, Εκκλησιαστικώς, με τα γνωστά τοις πάσι κατορθώματά του, λόγοις και έργοις! Έτσι δεν δύναται πλέον ο αφορισμένος να χρησιμοποιεί τον Άμβωνα των Πατρών και ΚΥΡΙΩΣ να γεύεται, επί αθανασία, του Ευχαριστιακού Δείπνου της πόλεως των Πατρών! Τείχος και οχύρωμα Ορθοδοξίας έναντί του οι εκκλησιοπρεπείς σχετικές αποφάνσεις των επισκόπων +Νικοδήμου και, τανύν επισκοπούντος, Χρυσοστόμου!
Αμφότερες δε οι αποφάνσεις αυτές ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο κ. Ανδριόπουλος ξέχασε να πει κάτι για τις καταγγελίες του Σωτηρόπουλου κατά τη συνήθη τακτική του - και τακτική των ομοιδεατών του.

Related Posts with Thumbnails