Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ "ΝΑΥΤΙΛΟΥ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ" ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται, αγαπητοί συνοδίτες, η εκδήλωση, εδώ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη - στο κέντρο της Αθήνας - της παρουσίασης του νέου βιβλίου για τον Οδυσσέα Ελύτη "Ο Ναυτίλος του αιώνα", από τις εκδόσεις Ίκαρος, σε επιμέλεια και σύνθεση Ιουλίτας Ηλιοπούλου.
Προλόγισε η Μαριλένα Πανουργιά, εκ μέρους του Ίκαρου, εν συνεχεία η Ιουλίτα Ηλιοπούλου εξέθεσε τις σκέψεις της για το βιβλίο αυτό, το οποίο θεωρεί πως είναι του Ελύτη, χωρίς τον ίδιο, αφού βασίζεται σε κείμενα του ίδιου του Ελύτη.
Ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, που είναι τώρα στο βήμα, χαρακτήρισε την έκδοση άκρως ποιοτική, "θαυμαστό βιβλίο" το ονόμασε, και θεώρησε πως αποτελεί την κορύφωση των υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν με την ανύστακτη φροντίδα και επιμέλεια της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή.

Στην εκδήλωση παρίστανται: η ποιήτρια Κική Δημουλά, ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Ιωάννης Μάνος, ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος (έχει μελοποιήσει τους Προσανατολισμούς του Ελύτη), καθηγητές πανεπιστημίου, ποιητές, μεταφραστές του Ελύτη, όπως ο καθηγητής Ντέιβιντ Κόνολυ και πολύς κόσμος.


Η ποιήτρια Κική Δημουλά προσέρχεται στην εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails