Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ


Φωτογραφίες: intv.gr

Την περασμένη Κυριακή 6 Ιουνίου στον Ι. Ναό Αναλήψεως Χριστού Βόλου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Περγάμου κ. Ιωάννου.
Στο συλλείτουργο συμμετείχαν και ιερείς - εισηγητές του διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε από 3-6 Ιουνίου η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, με θέμα: "Νεο-πατερική σύνθεση ή μετα-πατερική Θεολογία. Το αίτημα της Θεολογίας της συνάφειας στην Ορθοδοξία".



Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας μίλησαν καταλλήλως προς το εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης, εκ των εισηγητών του συνεδρίου και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος πραγματικά επιμελήθηκε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια τα του διεθνούς συνεδρίου, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, κυρίως λόγω της διεθνούς απήχησής του.
Το συνέδριο κάλυψε και μετέδωσε απευθείας το διαδικτυακό κανάλι intv.gr που ...μέτρησε δεκάδες χιλιάδες κλικ σε τρεις μέρες, από όλο τον κόσμο.





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Ο ΠΕΡΓΑΜΟΥ.

ΙΣΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

Πριν ή μετά τον 'Αγ.Ιουστίνο Πόποβιτς;

Ανώνυμος είπε...

@10 Ιουνίου 2010 2:55 μ.μ.
Ο δε 'Αγ.Ιουστίνος Πόποβιτς πριν ή μετά τους, π.χ., Καππαδόκες Πατέρες(και Κορυφαιοτάτους Θεολόγους);

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι το να συγκρίνει κανείς θεολόγους διαφορετικών εποχών είναι μάταιο. Διότι καθένας κρίνεται βάσει του χώρου και του χρόνου στον οποίο έζησε. Κρίνεται ακόμη και βάσει του λαού στον οποίο απευθύνεται και του κοσμοειδώλου της κάθε εποχής. Επίσης κρίνεται με τι έχει προσφέρει Θεολογικά ώστε να πεί "το πλείον και πλέον". Ο Ζηζιούλας είναι πράγματι ένας μεγάλος θεολόγος αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και αλάνθαστος. Τούτο συμβαίνει και γιά άλλους μεγάλους θεολόγους κάθε εποχής.
Εμείς άς πέρνουμε τα καλά τους και ας αφήνουμε στην άκρη τις αστοχίες τους.
π. Ματθαίος

Ανώνυμος είπε...

ο καλυτερος ολων των εποχων δεν μπορει να ειναι ενας ανθρωππος που ζει ακπόμα. που ξέρετε τι θα πει μεχρι το τελος του βίου του;

Related Posts with Thumbnails