Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ!

Εκδήλωση για τα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή του εκδότη της Απογευματινής της Κων/πόλεως Μιχάλη Βασιλειάδη.
Ο κόσμος είναι αρκετός για όλους μας!
Οι Τούρκοι συζητούν σήμερα στην Πόλη για τα Σεπτεμβριανά! Εμείς;
Νομίζω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αγνοεί το θέμα...
Όσοι από σας φίλοι μου δεν έχετε διαβάσει το συγκλονιστικό βιβλίο του Καθηγητή Σπύρου Βρυώνη "Ο μηχανισμός της καταστροφής" (Εστία), σπεύσατε!
Το τεκμηριωμένο αυτό έργο του διάσημου Ελληνοαμερικανού βυζαντινολόγου έτυχε ευμενών κριτικών και μεταξύ Τούρκων ιστορικών!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΝΟΕΙ ΟΜΟΙΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ....ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΚΟΥΡΟΥΝΕΣ ΚΡΩΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΟΥΣ-ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ- ΑΣΕΛΓΟΥΣΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩ ΚΑΙ ΒΙΑΙΩ ΘΑΝΑΤΩ ΑΝΑΙΡΕΘΕΝΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ-ΣΑΝ ΣΛΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ- "ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ"... ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΣ ΕΝΙΟΤΕ...........

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κι ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για τα Σεπτεμβριανά της Duven Dilek (κυκλοφορεί σε ελληνική μετάφραση από την ΕΣΤΙΑ). Η συγγραφέας θεωρεί τα Σεπτεμβριανά διώξεις των Ελλήνων της Πόλης.
Η μελέτη της βασίζεται σε μοναδικά δικαστικά αρχεία και συμπληρώνει, θα έλεγα, τη μελέτη του Βρυώνη.

Στέλιος είπε...

Παναγιώτη όσες φορές στην Πόλη προσπάθησα να βρω την Απογευματινή και την Ηχώ, απέτυχα. Υπάρχει κάποια διεύθυνση να περάσω από τα γραφεία?

Related Posts with Thumbnails