Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΖΑΚΕΤΩΝ...


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Είτε το θέλουμε είτε όχι, η Ορθοδοξία στην Ελλάδα κινείται – εν πολλοίς – μεταξύ δύο ζακετών. 
Της «θαυματουργού» ζακέτας του Αγίου Παϊσίου και της …επιτυχημένης συμβουλευτικής «Ζακέτα να πάρεις» του μέχρι πρότινος κληρικού Ανδρέα Κονάνου. 
Η εκκλησιαστική επιτροπή και ο ιερείς του Ι. Ναού των Αγίων Πέτρου και Παύλου των Κοίλων στην Κοζάνη, εξέθεσαν για προσκύνημα μια…ζακέτα του Αγίου Παϊσίου, και καλούσαν ευθέως τους πιστούς “να έρθουν όλοι όσοι είναι άρρωστοι για να την ρίξουν επάνω τους και αν το πιστεύουν να θεραπευτούν”!
Επομένως, η ζακέτα του Αγίου Παϊσίου υπόσχεται άμεση θεραπεία των νοσούντων! 
Το «ψυχωφελές» ανάγνωσμα «Ζακέτα να πάρεις» του πολύ επιτυχημένου Ανδρέα Κονάνου δίνει συνταγές ευτυχίας στους γονείς σχετικά με την ανατροφή των τέκνων τους. 
«Μαμά, μπαμπά, αφήστε το παιδί σας να πατήσει στην ιερή γη της καρδιάς σας, όχι για να κατασκηνώσει εκεί για πάντα, μα για να ανοίξει τα φτερά του, να πάρει φόρα και να πετάξει. Σας θαυμάζω και υποκλίνομαι μπροστά σας και φιλάω τα χέρια σας τα ιερά, που κρατάνε μέσα τους το πιο αγνό κομμάτι του πλανήτη μας. Και εύχομαι ολόψυχα όλα τα ωραία και ωφέλιμα να έρθουν στη ζωή και στο σπιτικό σας. Είσαι ο πιο άξιος γονιός. Εσύ. Πίστεψέ το. Και ζήσε το!». 
Στην ίδια λογική του «Ζήσε» και ο ομαίμων του Κονάνου, ο κληρικός Λίβυος. Κι έτσι έχουμε τον καμβά της εν Ελλάδι Ορθοδοξίας. Δυο ζακέτες είναι αρκετές… Τι άλλο να θέλεις κανείς από την ζωή του για να είναι ευτυχισμένος. 
Προσκύνα ζακέτα - πάρε ζακέτα και φόρα τη κατάσαρκα. «Ζήσε» και η ευτυχία θα τρέχει από τα μπατζάκια σου. Γιατί δεν είναι μόνο ο Κονάνος ή ο Λίβυος. Αυτοί είναι η εμπροσθοφυλακή! Και οι άλλοι ακολουθούν τοις ίχνεσιν αυτών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails