Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ "ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ" ΤΗΣ "ΝΙΚΗΣ"


Mέχρι τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έχουν φθάσει καταγγελίες που αφορούν ψηφοφόρους του πατριωτικού κόμματος «Νίκη» και ιδίως ιερέων.
Το «ποτήρι ξεχείλισε» – όπως καταγγέλθηκε στην «Πελοπόννησο» –όταν κληρικός συγκεκριμένης εκκλησίας της Πάτρας εξύβρισε τον αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, Κώστα Ρηγόπουλο. 
Ο «γαλάζιος» Κώστας Ρηγόπουλος τηλεφώνησε στον ρασσοφόρο και ζήτησε «εξηγήσεις», διότι υπήρξε μαρτυρία στο κόμμα που ανέφερε ότι… «παππάς έλεγε σε πιστούς να ψηφίσουν ‘Νίκη’ γιατί είναι… θέλημα Θεού και να εγκαταλείψουν τον Μητσοτάκη, επειδή έκλεισε τους ναούς την εποχή της πανδημίας»! Ο ιερέας – κατά τον κ. Ρηγόπουλο – τον αποκάλεσε…«παλιόπαιδο» και «παλιοτόμαρο»!
Χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος παραδέχθηκε πως ο γιος του είναι υπεύθυνος της νεολαίας του κόμματος «Νίκη» και δήλωσε απροκάλυπτα πως οι ιερείς θα πρέπει στο κήρυγμά τους να λένε στην κοινωνία… την αλήθεια του Θεού! Είπε, μάλιστα πως κι ο ίδιος είναι με την «Νίκη»! Ο π. Αναστάσιος εμφανίστηκε, μάλιστα, ενοχλημενος από χθεσινό δημοσίευμα της «Πελοποννήσου» με βάση το οποίο στελέχη της ΕΥΠ ερευνούν και στην Πάτρα το «πόθεν έσχες» του κόμματος, αλλά και την δράση συγκεκριμένων στελεχών, όπως και από που προέρχονται τα χρήματα. 
Σύμφωνα με τον Κ. Ρηγόπουλο, τουλάχιστον 30 ιερείς της Πάτρας προωθούν, με κάθε τρόπο, το κόμμα «Νίκη», με σκοπό να μπει στην Βουλή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ενώ μιλούν συνεχώς απαξιωτικά για τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη. 
Επιπλέον, δεν αναφέρονται σε άλλα κόμματα, γιατί πιστεύουν πως μόνο από τον χώρο αυτό μπορούν να κερδίσουν ψηφοφόρους. Ακόμη και η δημόσια τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου δεν τους σταμάτησε! Ο π. Αναστάσιος δε, ενοχλήθηκε όταν ο δημοσιογράφος Κ. Φλαμής κάλεσε τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο να «μαζέψει» τους ιερείς που μπλέκονται με την πολιτική αντί να εκτελούν τα ιερατικά καθήκοντά τους, αφήνοντας ανεπηρεάστους τους πιστούς να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η ξαφνική άνοδος της «Νίκης» έχει κομίσει πολλές προσδοκίες στα στελέχη του κόμματος. «Αντε λίγο και μπήκαμε» λένε κάποιοι και ρασοφόροι μαζί με Επιτρόπους και άλλα στελέχη της τοπικής Εκκλησίας… κάτω από τη μύτη του Μητροπολίτη… δουλεύουν για τον θεολόγο Δημήτρη Νατσιό και το κόμμα του.
Ο Πατρινός καθηγητής Θεολογίας, Παναγιώτης Ανδριόπουλος επισημαίνει στην «Π»: «Πρόσφατα, είδε το φως της δημοσιότητας κείμενο του κληρικού των Πατρών Αναστάσιου Γκοτσόπουλου υπέρ της «Νίκης» του Δ. Νατσιού. Εκεί σημειώνει καθαρά πως στηρίζεται από «πνευματικούς ανθρώπους, τους οποίους η εκκλησιαστική συνείδηση αναγνωρίζει».Είναι, επίσης, πολλαπλώς αποδεδειγμένο ότι ο Νατσιός ανέλαβε τη διακονία της ‘Νίκης’ κάνοντας υπακοή σε τέτοιους. Αναμφίβολα στηρίζεται και από Μονές του Αγίου Όρους που υπηρετούν την «αντιπατριαρχική ατζέντα» υπέρ της Ρωσίας, εναντίον της Ουκρανίας και άλλα συναφή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο site του κόμματος δημοσιεύεται κείμενο υπέρ του Δ. Νατσιού, με την …υπογραφή Αγιορείτης Μοναχός»!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση συγκεκριμένης στενής «κάστας» φανατικών, δεν θα αφεθεί στην τύχη της από τη ΝΔ. Πόσο μάλλον όταν σύμφωνα με τις παραπάνω επώνυμες καταγγελίες, επηρεάζουν τους ψηφοφόρους και κάνουν… πολιτικό προσηλυτισμό, με τον ίδιον τρόπο που ενεργούν και οι Ιεχωβάδες στον «θρησκευτικό προσηλυτισμό»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails