Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
«Σκληρή απάντηση» από τον Γιάννη Αγγελάκα – διαβάζουμε - στο ειρωνικό σχόλιο που έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γιος του πρωθυπουργού για τη συναυλία ειρήνης - ένδειξη αλληλεγγύης στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου. 
Ο τραγουδοποιός επιτίθεται στα όσα ανέφερε ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη και απευθυνόμενος στο νεαρό τού γράφει: «Αγαπητέ Κωστάκη Μητσοτάκη, αν δε σου αρέσουν τα ονόματα των καλλιτεχνών μας να τα αλλάξουμε, δεν κάνει να χαλάμε το χατήρι των μελλοντικών μας πρωθυπουργών». Μάλιστα ο Γιάννης Αγγελάκας, σε σκληρό ύφος επισημαίνει: «Εύχομαι, όταν με το καλό αναλάβεις τα ηνία αυτού του λαού που έμαθες από μικρός να ειρωνεύεσαι και να υποτιμάς, να σε διασκεδάζουν όσοι νέοι κλόουν και αυλικοί προκύψουν ως τότε. Μην ξεχάσεις να πεις στον μπαμπά να στείλει και άλλα όπλα για την ειρήνη». 
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγραψε στο facebook για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη συναυλία: «Στη συναυλία ειρήνης συμμετέχει ο Εισβολέας, ο Θανάσιμος, ο Δημήτρης Μητσοτάκης (ΛΟΛ). Αυτοί δεν απλοί τραγουδιστές. Μιλάμε για τους Galacticos της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής. Πάντως, για όσους έχουν σκοπό να φέρουν Ουκρανικές σημαίες στην συναυλία (εδώ γελάμε όλοι)… Φιλική υπενθύμιση. Μπλε από πάνω, κίτρινο από κάτω. Έχετε μια τάση να τα μπερδεύετε.»
Ίσως ο Γιάννης Αγγελάκας, παραφράζοντας ελαφρώς τον εαυτό του, να ήθελε να πει στον Κ. Μητσοτάκη «Πώς τολμάς και μιλάς τσόγλανε;» (πρβλ. την ποιητική συλλογή του: «Πώς τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε;»). 
Αντ’ αυτού ακολούθησε το δρόμο του Κ. Μητσοτάκη, δηλαδή αυτόν την «αγίας» ειρωνείας. Αν σκεφτούμε, όμως, ότι ειρωνεύτηκε το …εγγόνι του (ο Αγγελάκας μπήκε στα 63 και ο Κ. Μητσοτάκης στα 24), δεν τα πήγε και πολύ καλά. 
Προέβη σε …προφητεία, θεωρώντας βέβαιο ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι μελλοντικός πρωθυπουργός. Δηλαδή έχει σίγουρο ο Γ. Αγγελάκας ότι η δυναστεία Μητσοτάκη θα τον τυραννάει μέχρι να πεθάνει. Δε μου φαίνεται και τόσο αισιόδοξη πρόβλεψη… Πάντως ακόμα και με τη δυναστεία Μητσοτάκη ο ίδιος ο Γ. Αγγελάκας δεν πρόκειται να χάσει τους δικούς του κλόουν και αυλικούς, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι, εδώ που τα λέμε… Στίφη οι υποστηρικτές του στην απάντηση στον υιό Μητσοτάκη. 
Αλλά ας πάμε στην ουσία. 
Ο Γ. Αγγελάκας δεν έχει ανοίξει το στόμα του να πει λέξη για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – ή τον «πόλεμο», αν προτιμάει – και το άνοιξε τώρα, φαρδύ – πλατύ, για να «απαντήσει» στον Κωστάκη Μητσοτάκη! Ποιον κοροϊδεύει λοιπόν; 
Είναι δυνατόν να μαίνεται ένας πόλεμος εδώ και ένα μήνα, με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, και ο Γ. Αγγελάκας να δηλώνει «παρών» μόνο για να απαντήσει στο …εγγόνι του; 
Άσε η προτροπή: «Μην ξεχάσεις να πεις στον μπαμπά να στείλει και άλλα όπλα για την ειρήνη»
Κι εσείς, κύριε Αγγελάκα, μη ξεχάσετε να πείτε στον Πούτιν σας να ρίχνει περισσότερες βόμβες σε αμάχους και πόλεις, μέχρι να μη μείνει τίποτα όρθιο στην Ουκρανία. Δεν βρήκατε μια κουβέντα να πείτε για την γενοκτονία που συντελείται στην Ουκρανία, αλλά πιαστήκατε από μια κουβέντα ενός γόνου για να ξεσπαθώσετε. Άλλα είναι τα βαρύτερα του νόμου κ. Αγγελάκα, κι εσείς κλείνετε τα μάτια σας μπροστά σ’ αυτά. 
Ίσως τελικά υπάρχει εξήγηση για τη στάση σας. 
Σε μια συνέντευξή σας (Schooligans 12.6.2005) είχατε πει το αμίμητο: «Πιστεύω ότι άνθρωποι σαν τον [αρχιεπίσκοπο] Χριστόδουλο ετοιμάζουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, ένα ολοκαύτωμα στο όνομα του οποιουδήποτε έθνους. Ο Μπους θα χαιρόταν πάρα πολύ να έχει από έναν Χριστόδουλο - σύμμαχο ή εχθρό- σε κάθε χώρα του πλανήτη». 
Μήπως ξέρετε ότι ο Χριστόδουλος του Πούτιν λέγεται Κύριλλος και πραγματοποιούν μαζί το ολοκαύτωμα της Ουκρανίας, την ώρα που εσείς ασχολείστε με τον …υιό του πατρός;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λες, φίλτατε Παναγιώτη.
Μπράβο για την ευθυκρισία σου.
Και για την τόλμη.
π.Κ.Ι.Κ.

Related Posts with Thumbnails